Inntektene går rett i lomma på NRK

Mens de svenske MGP-stemmene genererer millioner til veldedighet, går de norske SMS-stemmene rett til NRK.

NRK TJENER FETT: Pengene det norske folk bruker på å stemme fram en MGP-vinner, går rett i lomma på NRK. Foto: Scanpix
NRK TJENER FETT: Pengene det norske folk bruker på å stemme fram en MGP-vinner, går rett i lomma på NRK. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I går gikk den norske Melodi Grand Prix-finalen av stabelen i Oslo Spektrum, hvor det var den klassiske sangeren Didrik Solli-Tangen (22) som gikk av med seieren med låten "My heart is yours".

Flere hundre tusen stemmer kom inn under finlalen, men det nordmenn kanskje ikke var klar over, var at SMS-inntektene gikk rett i lomma på NRK, skriver VG.

Mens de svenske MGP-stemmene genererer millioner av kroner til veldedighet, har statskanalen valgt å beholde pengene selv.

Ifølge VG fungerer det slik i Sverige at TV-seerne kan velge mellom å bare stemme, eller å stemme og samtidig gi penger til veldedighet. Vil man bare stemme koster det tre kroner. Vil man gi, koster det  8 kroner - hvorav 6,85 kroner går til veldedighet gjennom organisasjonen Radiohjälpen.

I Norge koster det fem kroner å stemme, og informasjonsdirektør Sigurd Sandvin sier til VG at så vidt han vet har ikke NRK vurdert å inngå noe samarbeid om veldedighet.

- Vår veldedige innsats gjør vi i oktober, når vi gjennom TV-aksjonen bringer inn mellom 150 og 250 millioner, sier Sandvin til avisen.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ:
Synger med halspastill i BH-en


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer