«Farmen 2022»:

Innrømmer tabbe

Observante TV-seere har bitt seg merke i en overraskende detalj.

TABBE: Ser du hvilken detalj som har fått seerne til å reagere? Foto: TV 2
TABBE: Ser du hvilken detalj som har fått seerne til å reagere? Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets «Farmen»-sesong er godt i gang og TV-seerne følger ivrig med mens deltakerne jobber seg gjennom uke etter uke på Li gård. Som alltid er målet å lære å drive gård slik det ble gjort for 100 år siden, noe som i år betyr at deltakerne blir tatt med tilbake til 1922.

Og det er ingen tvil om at det var andre tider før, og de må derfor klare seg uten alle hjelpemidlene man i 2022 tar som en selvfølge. TV-programmet higer etter å gjøre det så autentisk som mulig, men noen ganger glipper det - og det kan oppmerksomme seere ha fått med seg.

Det var TV 2 som meldte saken først.

TEMPERATUR: Det blir høy tenning på «Farmen» da Lasse og Henrik snakker sammen etter å ha fått ukesoppdraget underkjent. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Ikke i Norge

Forrige uke var en del av ukesoppdraget å snekre en voliere, som er et slags hus, for duer. Dan-Håvard Johnsen (54), Ivana Miric (28) og Hashar Aziz (34) hev seg rundt og tok tak i hammer, spiker og sag. Sistnevnte verktøy har imidlertid vekket oppsikt blant TV-seerne.

Til tross for higen etter å være tidsriktig, skal sagen nemlig bryte den illusjonen - da selve håndtaket var i plast.

PLAST: Seerne reagerer på sagas håndtak som er i plast. Foto: TV 2
PLAST: Seerne reagerer på sagas håndtak som er i plast. Foto: TV 2 Vis mer
SNEKRER: Deltakerne gyver løs på snekringen i ukesoppdraget. Foto: TV 2
SNEKRER: Deltakerne gyver løs på snekringen i ukesoppdraget. Foto: TV 2 Vis mer

Ifølge en artikkel i Aftenposten kom ikke plasten til Norge før i 1929, altså hele syv år senere. Materialet som i dag brukes til det meste, og som derfor har blitt svært omdiskutert, skal ikke engang ha vært i landet under tida «Farmen»-innspillingen er lagt til.

- Stemmer ikke

Overfor kanalen kan pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, fortelle at tabben skyldes vanskeligheter med å skaffe godt nok verktøy som var tidsriktig.

NYTT: For første gang i programmets historie blir «Farmen»-utfordrerne sendt til Torpet. Her er de. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Vis mer

- Vi er veldig nøye på at redskapene som brukes i «Farmen» skal være tidsriktige. Samtidig er det viktig at deltakerne har redskap som fungerer til den oppgaven som skal utføres, og i dette tilfellet er nok forklaringen at man ikke har greid å skaffe til veie tidsriktig verktøy som faktisk fungerte, forklarer han.

Håndsag i seg selv ble imidlertid brukt på den tiden, så det er bare selve håndtaket som er «problemet».

- I og med at håndsag er et redskap som også ble benyttet i 1922, så er det da plasten på selve håndtaket som ikke stemmer med tidsepoken, innrømmer pressesjefen.

LES OGSÅ: Raser: - Bryter reglene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer