«Farmen»:

Innrømmer regelbrudd: - Skulle ikke gå

I søndagens episode av «Farmen» må nok en deltaker pakke sekken og forlate gården. I ettertid viser det seg at begge kjempene brøt reglene.

KAMP: Mattis Veine Karterud og Yassin El Barkani kjempet om å få bli værende på gården. Foto: Anton Soggiu / TV 2
KAMP: Mattis Veine Karterud og Yassin El Barkani kjempet om å få bli værende på gården. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer
Publisert

Den seneste uken på «Farmen»-gården rundes søndag kveld av med nok en tvekamp, denne gangen mellom Yassin El Barkani (31) og Mattis Veine Karterud (23). Det var El Barkani som onsdag ble valgt til førstekjempe av storbonde Kathrine Jakobsen (41).

Han bestemte seg for å utfordre Karterud til kamp, som ble den første andrekjempen i sesongen som valgte grenen «sekken».

Etter det som var en intenst dragkamp mellom 31-åringen og 23-åringen, var det til slutt El Barkani som tapte denne ukens tvekamp - og dermed måtte pakke sakene sine en gang for alle.

«FARMEN»: Det kan se ut som det har oppstått søt musikk mellom Björk Valnes Atladóttir og Mattis Veine Karterud inne på Farmen-gården. Video: TV 2 Vis mer

- Knuste meg

- Det var en intens og fysisk slitsom gren, uten tvil. Mattis valgte riktig gren i forhold til hva han kunne slå meg i og så tror jeg det var en kamp om hvem som ønsket mest å bli igjen. Det var en utholdenhetskamp, sier han til Se og Hør.

- Jeg endte litt med å gi meg til slutt der, fordi jeg var sliten i kroppen. Jeg dro og dro og dro, men hadde til slutt ikke mer å gi.

Den utslåtte deltakeren beskriver vennskapet med Karterud som veldig fint, og forteller at de fremdeles har god kontakt.

ALVORLIG: Bård Kristiansen trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått beskjed hjemmefra om at sønnen har blitt alvorlig syk. Slik går det nå. Video: Bjørn Ekker/ Rød Løpe Vis mer

- Han kunne ha valgt hvilken som helst gren og jeg hadde følt at han og jeg stilte sterkt begge to. Men han var fysisk sterkere enn meg og ville det veldig mye mer enn meg, så han knuste meg.

TAP: El Barkani måtte se seg slått av Karterud. Foto: Anton Soggiu / TV 2
TAP: El Barkani måtte se seg slått av Karterud. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Han unner kompisen seieren, og sier at han forlot Fredheim gård med et smil om munnen og en visshet om at han hadde gjort de der hjemme stolte.

Fikk besøk

Natten før tvekampen ble tilbrakt på kjempehyttene. Vanligvis får en av kjempene besøk, men både El Barkani og Karterud bestemte seg for å ikke benytte seg av dette. De skrev dermed et brev til forpakterne på Fredheim gård om at ingen av dem ønsket besøk.

Slik gikk det ikke. Maria Sofie Skogvoll Andeberg (23) tok turen opp til førstekjempen til tross for at det ikke var avtalt.

- Først og fremst så skrev vi veldig tydelig i det brevet at vi ikke ønsket besøk av noen, sier El Barkani lattermildt til Se og Hør.

- Det var jo bare hyggelig at hun kom. Grunnen til at jeg ikke ønsket besøket var fordi jeg ville ha litt tid for meg selv, jeg var sliten. Men også at når man får besøket så er det kamerateam der, så man får ikke den en til en samtalen alene, sier han og legger til:

TRIST: Andeberg tok det tungt at El Barkani måtte dra. Foto: Anton Soggiu / TV 2
TRIST: Andeberg tok det tungt at El Barkani måtte dra. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

- Men jeg sendte henne ned igjen ganske raskt! Jeg sa: «okei, nå har du vært her i ti minutter, nå kan du dra, nå trenger jeg å nyte frokosten min i fred».

- Vi var veldig gode venner og jeg brydde meg mye om han. Jeg var mye sammen med han den uken, så tanken på at han kunne ende opp med å reise var veldig trist, sier Andeberg til Se og Hør.

INTENSE SMERTER: Det blir dramatikk inne på «Farmen» idet Sebastian Eides blindtarm sprekker. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Thea Hope/ Rød Løper/ TV 2 Vis mer

Det er med andre ord årsaken til at hun besøkte El Barkani.

- Litt trist

- Jeg løp bare opp på morgenen og ønsket han lykke til og sa at jeg heiet på han. Jeg ville motivere han litt, sier hun.

Både Andeberg og El Barkani bekrefter at de ble svært gode venner under oppholdet på gården - og ikke noe mer enn det.

Også Björk Valnes Atladottír (28) tok seg en liten tur til kjempehytta for å besøke Karterud - til tross for at han hadde skrevet at han ikke ønsket å få besøk.

- Jeg syns det var litt trist jeg, at Mattis ikke hadde lyst på besøk. Så ja, sier Atladottír lattermildt og fortsetter:

- Det kan være at jeg dro til kjempehytta og ga Mattis en kjempetale sånn at han skulle bli værende på gården. En liten peptalk, sier hun.

REGELBRUDD: Atladottír snek seg opp til kjempehytta. Foto: Anton Soggiu / TV 2
REGELBRUDD: Atladottír snek seg opp til kjempehytta. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

- Jeg og Maria «beefet» (å ha en uenighet, journ.anm.) litt, med glimt i øyet, om hvem av guttene som kom til å komme tilbake igjen. Hun hadde veldig lyst til at Yassin skulle komme tilbake, og jeg hadde veldig lyst til at Mattis skulle komme tilbake, forklarer hun og fortsetter:

- Jeg visste at Maria kom til å snike seg til Yassin, så da ville jeg også snike meg opp til Mattis. Jeg holdt da en skikkelig motivasjonstale om hvorfor han kom til å klare dette.

TÅREVÅTT: Deltakere på «Farmen» fortviler etter at et dødsfall fant sted på gården. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

- Skulle egentlig ikke gå

Karterud på sin side erkjenner at han kanskje burde ha tatt opp besøket med Atladottír, og at han angrer litt på det i etterkant.

- Jeg var veldig stresset, og det var mye følelser både rundt Björk og det at man kanskje skulle ryke. Jeg bare måtte ha litt tid for meg selv til å samle meg litt, sier han til Se og Hør.

- Hvordan reagerte hun på at dere ikke ville ha besøk?

- Jeg tror ikke hun ble så snurt, egentlig. Men hun snek seg jo opp til kjempehytta.

FIKK BLI: Karterud fikk en peptalk på kjempehytta, og fikk bli værende. Foto: Anton Soggiu / TV 2
FIKK BLI: Karterud fikk en peptalk på kjempehytta, og fikk bli værende. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Karterud røper at han har sneket seg opp til kjempehytta en gang før, og at det egentlig er litt vanskelig å komme seg opp dit usett.

- Det var vakter som gikk der med lommelykter hele natten, så det skulle egentlig ikke gå. Men der gjorde vi noen uskyldige regelbrudd, sier han.

Dette sier TV 2

TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at produksjonen ikke kjente til at deltakerne snek seg til kjempehyttene ved flere anledninger.

FORELSKA: Sebastian Eide og Kornelia Kløv, årets «Farmen»-par, gir oss status på forholdet mellom dem i dag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

- Vi ønsker ikke at deltakerne skal bryte spillereglene under innspillingen. Samtidig er oppholder på gården i stor grad tillitsbasert, og vi må stole på at deltakerne forholder seg til reglene, sier han.

Han sier at vakthold og sikkerhet rundt deltakerne er høyt prioritert, men at de også gis stor frihet i perioder med mindre innspillingsaktivitet.

- Risikerer deltakerne sanksjoner om de blir tatt for noe sånt?

- Deltakerne oppfordres alltid til å følge spillereglene, og blir også informert ved innspillingsstart om at regelbrudd kan få konsekvenser, sier Dahl.

LES OGSÅ: Sporløst forsvunnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer