Tyra Banks:

Innrømmer plastisk kirurgi

- Jeg føler jeg har et ansvar om å fortelle sannheten.

LA SEG UNDER KNIVEN: Tidlig i karrieren valgte Tyra Banks å fikse på utseendet sitt. Dette bildet er tatt tidligere denne måneden Foto: NTB Scanpix
LA SEG UNDER KNIVEN: Tidlig i karrieren valgte Tyra Banks å fikse på utseendet sitt. Dette bildet er tatt tidligere denne måneden Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og hør): Tyra Banks er kanskje en verdenskjent supermodell, men nå avslører 44-åringen at hun har fikset på utseendet og at hun trenger sminke for å føle seg bedre.

- Naturlig skjønnhet er urettferdig, forteller Tyra til People magazine.

- Jeg blir veldig ukomfortabel når naturlig vakre kvinner dømmer andre som fikser på seg selv, fortsetter hun.

Den langbeinte modellen er aktuell med boka «Perfekt er kjedelig» og her forteller hun at hun selv valgte å legge seg under kniven tidlig i karrieren.

- Jeg hadde bein i nesa som vokste og klødde. Jeg kunne puste fint, men jeg valgte kosmetisk operasjon. Jeg innrømmer det! Falskt hår, og jeg fikset på nesa. Jeg føler jeg har et ansvar om å fortelle sannheten, forklarer hun i boka, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

FORSIDEPIKE: Her er Tyra Banks på forsiden av Sports Illustrated Swimsuit som 23-åring i 1997. Foto: NTB Scanpix.
FORSIDEPIKE: Her er Tyra Banks på forsiden av Sports Illustrated Swimsuit som 23-åring i 1997. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Dømmer ingen

Tyra, som har sønnen York (2) med den norske fotografen Erik Asla (54), deler også at hun ikke er spesielt fan av å hylle den naturlige «ingen sminke»-looken.

- Vi legger stor vekt på dette. Som modell trengte jeg sminke, og jeg synes ikke det er noe galt i det. Det gjorde at jeg kunne jobbe bredere. Gisele, du trenger ikke sminke. Men jeg gjør det! Og vi jobber begge for Victoria's Secret.

- Så lenge du liker ditt naturlige selv, så er ingenting å bekymre seg for. Men hvis du føler deg usikker på noe... Jeg har en magisk bag med skjønnhetstriks som får deg til å føle deg slik du ønsker å være. Permanent eller midlertidig. Jeg dømmer ingen...

Saken fortsetter nedenfor.

SKAVLAN: Da Erik Asla og Tyra banks gjestet Skavlan fortalte Erik Asla om forholdet med supermodellen Tyra Banks. Video: NRK Vis mer

Den mørke skjønnheten, som sier at hun foreløpig ikke har fikset på noe for å se yngre ut, ønsker å skape en mer ærlig samtale rundt kvinners utseende.

- Fiks det eller vis det frem. Jeg mener kvinner burde ha mulighet til å gjøre begge deler. Men det finnes en grense, enten er du super naturlig eller så bor du hos din plastiske kirurg. Det er ok å hoppe frem og tilbake over den grensen. Vil du ha bølger i håret? Greit. Vil du ta perm i øyebrynene? Greit. Vi kvinner må slutte å dømme hverandre, skriver hun i boka, ifølge People.

Saken fortsetter under bildet.

EKS-KJÆRESTER: Norske Erik Asla har bodd i og jobbet som fotograf i Los Angeles i mange år. Her er han og Tyra Banks avbildet sammen i Hollywood for tre år siden. Foto: NTB Scanpix
EKS-KJÆRESTER: Norske Erik Asla har bodd i og jobbet som fotograf i Los Angeles i mange år. Her er han og Tyra Banks avbildet sammen i Hollywood for tre år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Singel igjen

I fjor høst kom nyheten om at Tyra Banks og Erik Asla hadde gått hver til sitt etter rundt fem år som kjærester.

- Jeg kan bekrefte at vi gikk våre egne veier i våres. Vi har det begge kjempefint og fokuserer på rollene som foreldre, fortalte Asla til VG den gang.

ENGEL: Tyra på catwalken for Victoria's Secret i 1998. Foto: NTB Scanpix
ENGEL: Tyra på catwalken for Victoria's Secret i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var i 2013, da Erik jobbet som dommer og fotograf i norske «Top Model», som ble spilt inn i Los Angeles, at han traff Tyra.

Da samarbeidet i TV-programmet ble avsluttet fortsatte paret likevel med sine «forretningsmiddager», og snart skal de ha forstått at det var noe mer mellom dem.

Til Dagbladet Magasinet har Asla tidligere fortalt at han ble bergtatt programlederen allerede under et av deres første møter.

- Jeg husker at jeg holdt en full kaffekopp mens jeg lyttet hypnotisert til en av hennes historier. Jeg oppdaget ikke at kaffen rant ut på bordet. Papirduken ble bare brunere og brunere, og da skjønte jeg at noe hadde skjedd, sa han blant annet.

LES OGSÅ: - Hun er ikke interessert i å date noen