Innrømmer naken­­bløff: - Flaut

Influenseren solgte nakenbilder av seg selv på nettside. Nå avslører hun at det hele var en stor bløff.

LØY: Den svenske influenseren Tova Helgesson solgte nakenbilder for 200 svenske kroner på ei nettside. Nå avslører hun at det ikke var henne som figurerte på bildene. Foto: Skjermdump fra Instagram/tovahelgesson
LØY: Den svenske influenseren Tova Helgesson solgte nakenbilder for 200 svenske kroner på ei nettside. Nå avslører hun at det ikke var henne som figurerte på bildene. Foto: Skjermdump fra Instagram/tovahelgesson Vis mer
Publisert

Den svenske influenseren Tova Helgesson (21) har nesten 500 000 følgere på Instagram og YouTube. Til tross for at man kan tjene gode summer på å reklamere i sosiale medier, var ikke dette nok for 21-åringen.

Ifølge Expressen begynte hun i mai å dele nakenbilder av seg selv på ei nettside, hvor man måtte betale for å se bildene. Den svenske avisen skriver at man måtte punge ut 200 svenske kroner for å se influenserens intime bilder.

Nå har det imidlertid kommet fram at det hele var en stor bløff, som ifølge Helgesson var ment som en vits.

I en nylig video på YouTube innrømmer nemlig 21-åringen at det ikke var hennes nakne kropp på bildene. Videre foklarte Helgesson at hun redigerte på ansiktet sitt på en annen kvinnes kropp.

Bakgrunnen for hvorfor hun valgte å dele bilder på nettsiden, begrunnet 21-åringen med at hun ikke tjente gode nok penger på YouTube.

Hudflettes

Etter at sannheten kom fram har 21-åringen mottatt massiv kritikk fra følgerne sine. Kritikken omhandler først og fremst at hun tjente penger på bilder som viser andre kvinners nakne kropper.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

«Hvordan kan du tenke at det er en god idé å selge andres kropp uten tillatelse? Å donere pengene til en veldedighet som kjemper mot dette er hån og veldig skittent», lød en av kommentarene under videoen.

«Håper du er klar over at dette er straffbart? Det er svindel, og du har ikke samtykke til å bruke bildene av denne kvinnen. Jeg har ikke kjøpt, men jeg har sett bildene sirkulere og du så med en gang at de var falske. Virkelig lavmål», skriver en annen.

Kritikken fikk Helgesson til å dele nok en YouTube-video med tittelen «Jeg har gjort en feil». I videoen legger hun seg paddeflat for det hun har gjort.

- Det jeg har gjort er veldig galt, og det er flaut og jeg skammer meg. Men jeg vil gjøre det klart at jeg ikke har gjort noe av dette for penger, og har aldri tenkt tanken på å ta de pengene selv, forteller Helgesson i videoen.

- Gråt av stress, angst og panikk

21-åringen hevder at pengene skulle gå til veldedige organisasjoner som jobber med prostitusjonsspørsmål og lignende temaer, men at hun i stedet valgte å gi tilbake alle pengene til dem som betalte for bildene.

- Jeg står for min feil, og jeg har ikke fjernet noen kommentarer. Jeg sitter og leser kommentarene deres og de treffer meg. Dere har forklart meg hvor galt det er, og jeg er glad for at dere gjorde det, fortsetter hun.

Videre mener influenseren at det var ment godt, men at alt gikk galt og at hun aldri ønsker å forsvare det hun gjorde.

FUKTIG: Øystein blir sendt på en våt date med Siv i «Ex on the beach». Det liker kjæresten hans Linn dårlig. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Jeg gråt av stress, angst og panikk over hva jeg hadde forårsaket og gjort, om hvor galt det var og hvordan, sier hun.

Etter videoen har hun fått støtte fra flere hold, og det ser ut til at mange setter pris på influenserens ærlighet, og at hun velger å ta ansvar for handlingen sin.

Det finnes utallige eksempler over kjendiser som - med mer eller mindre vekslende hell - har blitt fersket i å tukle med bildene sine.

Tatt på fersken

Blant andre den svenske bloggeren og influenseren Johanna Emma Olsson som fikk enorm oppmerksomhet etter å ha redigert flere av bildene sine på Instagram.

I 2018 ble nemlig følgerskaren til Olsson oppmerksomme på ett spesielt innlegg, som skulle forestille bloggeren i Frankrikes hovedstad, Paris.

Ved en rask titt på bildet, der bloggeren nærmest svever over bakken, var det enkelt å konkludere med at Photoshop-ferdighetene ikke akkurat nådde til topps.

NØDT ELLER SANNHET: Inspirert av «Ex on the Beach» ga vi kjendisene et ultimatum: Nødt eller sannhet? Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

Flere stilte derfor spørsmål ved hvorfor hun valgte å redigere bildene sine, og hva hun syntes om at det ble oppdaget.

Kort tid seinere fortalte Olsson flere detaljer om bakgrunnen for redigeringen i et intervju, ifølge Hänt.

- Jeg synes det er bra at det ble oppdaget, og at folk forstår at det ikke er ekte, for man skal ikke se på bildet og tenke at det er ekte, mente hun.

GLIPP: Kardashian-klanen får ofte mye oppmerksomhet for bildene de legger ut på sosiale medier, men detaljen på Kourtney Kardashians siste Instagram-bilde fikk virkelig folk til å sperre øynene opp. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Video: Emilie Rydning Vis mer

LES OGSÅ: - De er bekymret for henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer