Herman Herberth Herding:

Innrømmer mer «Farmen»-juks

- Jeg sa til vakten at jeg bare skulle ligge der og slappe av litt.

TAPTE: Herman Herberth Herding tapte søndagens tvekamp. Rett før hadde han nok en gang brutt reglene. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAPTE: Herman Herberth Herding tapte søndagens tvekamp. Rett før hadde han nok en gang brutt reglene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

I midten av oktober kunne Se og Hør avsløre at «Farmen»-deltakerne Herman Herberth Herding (25) og Robert Michael Scott (54) underveis i innspillingen hadde kontakt med utenforstående på gården.

Eskapadene førte til smugling av mat i flere omganger. Kontakten med de fremmede bød også på telefonsamtaler hjem, og produksjonen ble på et tidspunkt snudd helt på hodet - da samtlige deltakere måtte coronatestes to ganger.

Nå avslører «Farmen»-Herman at dette ikke var eneste gang at han brøt reglene der inne. Hans siste regelbrudd fant nemlig sted bare timer før søndagens øksekast-tvekamp mot Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (35), som han til slutt tapte.

VILLE HJEM: En ny deltaker må forlate «Farmen» etter en jevn tvekamp. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Tenkte «fuck it»

Før tvekampen må nemlig første- og andrekjempa møte opp til intervju i den faste «produksjonsbrakken» der intervjuene blir gjort. Så også denne gang. Ifølge Herding måtte han og Bjøringsøy vente der i drøye to timer før de skulle i kamp mot hverandre.

- Det har alltid vært en pc der, og det var jeg veldig klar over. Men også en vakt som passet på meg og Kåre, forteller den «Torpet»-klare deltakeren, som legger til at motstanderen hans lå og slappet av og til slutt sovnet.

Det var da han så sitt snitt til å tøye grensene - igjen.

- Jeg tenkte «fuck it» og gikk inn for å se. Jeg så pcen og at den var åpen. Det var null passord, så jeg kunne bare gå rett inn på nettet. Jeg sa til vakten at jeg bare skulle ligge der og slappe av litt, og det var helt greit, bedyrer han.

TØYET GRENSENE: Herman Herberth Herding hadde, da dette bildet ble tatt, nylig sittet i drøye 15 minutter og surfet på nettet i en produksjonsbrakke. Foto: Alex Iversen / TV 2
TØYET GRENSENE: Herman Herberth Herding hadde, da dette bildet ble tatt, nylig sittet i drøye 15 minutter og surfet på nettet i en produksjonsbrakke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

I slutten av august ble den portugiske fotballstjernen Cristiano Ronaldo (36) klar for Manchester United. Og det var nettopp Ronaldo som var «Farmen»-deltakerens første søk da han kom seg på nett.

Søkte på Ronaldo

Han forklarer hvorfor:

- På andrekjempeintervjuet, da Mads (Hansen, 37, programleder, journ.anm.) kom dit - begynte vi å snakke om fotball uten at kamera var på. Han spurte hva jeg kom til å føle om jeg skulle ryke, hvorpå jeg svarte at jeg var så klar for å se hvilken klubb Ronaldo hadde gått til.

Han fortsetter:

- Jeg tippet at han hadde gått til Real Madrid. Men Mads klarer jo ikke dy seg, og ga meg et lurt smil. Så sa han «Ja, men hva med Manchester United da?». Jeg husker at jeg tenkte at det hadde vært sykt om så var tilfellet.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Så da pc-skjermen lyste opp foran 25-åringens fjes hadde han mistanke om at fotballstjernen hadde skrevet under for nettopp Manchester United.

- Jeg søkte på det og fikk det bekreftet. Jeg fikk hakeslepp, og ble enda mer klar for å reise hjem. Det hjalp ikke akkurat for motivasjonen rett før en tvekamp, sier han og ler.

- Etterpå, da jeg møtte Mads igjen sa jeg at jeg trodde Ronaldo hadde signert for United. Han begynte å glise og sa «jeg vet ingenting». Jeg tror han skjønte at jeg visste.

- Ville blitt kaos

Dette var imidlertid ikke det eneste søket «Farmen»-deltakeren gjorde da han på ulovlig vis kom seg på internett under innspillingen. Da produksjonen flere uker tidligere hadde mistanker om at deltakere hadde møtt utenforstående på gården, skal de nemlig ha gitt beskjed om at smittetallene knyttet til coronaviruset aldri hadde vært høyere.

- Jeg søkte også på coronatallene, for jeg ville sjekke om det var sant. Det tredje jeg fikk med meg var en sprengt flyplass i Afghanistan. Det var mine 15 minutter på nettet.

TOK SELFIE: Herman ble avbildet i møte med utenforstående i skogen rundt gården. Bildet er publisert med tillatelse fra jenta og hennes foreldre. Foto: Privat
TOK SELFIE: Herman ble avbildet i møte med utenforstående i skogen rundt gården. Bildet er publisert med tillatelse fra jenta og hennes foreldre. Foto: Privat Vis mer

- Var du inne på Facebook eller hadde dialog med noen på utsiden på andre måter?

- Nei, jeg tenkte at jeg sikkert ville trengt en verifikasjonskode for å kunne logge meg på, og jeg hadde jo ikke mobil. Ved å gjøre det ville jeg i tillegg lagt igjen «krenkende» bevis for at jeg hadde vært inne på den pcen. Det ville bare blitt kaos.

TV 2: - Vår feil

Herding har følgende å si til sine gjentatte brudd på reglene inne på «Farmen»:

- Man må jo utnytte systemet. Sånn er det ellers i livet og. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal behandle «Farmen» noe annerledes. Det er likestilling, er det ikke det? Når det gjelder den episoden her, tror jeg uansett at TV 2 bare synes det er morsomt. Det er de som lar denne pcen stå oppe. De ber jo om det.

SØT MUSIKK: Tonje og Simon fant tonen på «Farmen», og har bevart den gode stemningen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter at Herman Herberth Herding benyttet sjansen til å surfe på nettet rett før søndagens tvekamp.

- Herman fikk lov til å vente i en produksjonsbrakke før tvekampen, fordi det var så kaldt ute. Der var det en pc, og han brukte anledningen til å surfe på nettet i noen minutter. Vi visste ikke noe om dette, før han selv fortalte det til oss da han var ute av produksjonen. Det var vår feil at pcen ikke var fjernet, sier Dahl til Se og Hør.

Han legger til at hendelsen uansett ikke ville fått konsekvenser for «Farmen»-deltakeren om det der og da hadde blitt oppdaget.

LES OGSÅ: Slik fikk hun kallenavnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer