Erik Sæter:

Innrømmer bløff:
- Jeg har løyet for alle

Influenseren hevdet Instagram-storyen var et stunt for å fange oppmerksomheten til Mads Hansen. Nå forteller han sannheten.

PRANK: Erik Sæter la ut en video på 17. mai som ble plukket opp av Mads Hansen og brukt til å disse førstnevnte på Instagram. Erik hevdet at det hele var en del av en planlagt prank, noe Mads slet med å tro på. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mads Hansen (36) har til stadighet kritisert influensere på Instagram, og han har omtrent gjort sport i å «sette på plass» diverse reality- og internettprofiler, som ikke sjelden bringer med seg en hel del oppmerksomhet. Sist ut er influenser Erik Sæter (23).

18. mai delte Mads Hansen en video på sin Instagram-profil som viste influenserne Erik Sæter, Isabel Raad (26) og Isabelle Eriksen (24) som klaget over at de ikke var inkludert i Dagbladets sak om kjendisenes private 17. mai-bilder.

Videoen var opprinnelig delt på Sæters Instagram-story dagen før.

«Takk for i går. Nå som vi har fått dagen litt på avstand synes jeg vi alle skal sende en varm tanke til alle realitydeltakerne og influenserne som ikke ble inkludert i avisenes «Se hvordan kjendisene feiret 17. mai»-saker», var noe av det Hansen skrev.

Videre meddelte Hansen at han hadde opprettet en innsamlingsaksjon på Spleis som uavkortet ville gå til finansieringen av det han omtalte som «lobbyvirksomhet mot landets kulturjournalister».

SLÅR NED PÅ JUKS: Tidligere «Love Island»-vinner Morten Dalhaug innrømmer at han lar seg inspirere av Mads Hansen på Instagram. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Kine Falch Vis mer

Nektet for at videoen ikke var ekte

Dagen etter gikk Sæter ut og hevdet at det hele var planlagt, og forklarte at det var et stunt for å fange Hansens oppmerksomhet. I en video med navn «Pranker Mads Hansen/Fisker etter Mads» delt på Sæters YouTube-kanal viste han frem det såkalte stuntet.

Til Se og Hør forklarte Sæter at han ønsket å få flere sidevisninger på sin nye musikkvideo, og at han derfor fant ut at han ønsket å bruke Mads Hansen som en promoteringskanal for dette.

  • Se video øverst i saken!

Hansen på sin side mente at Sæters YouTube-video ikke var ekte, og stilte derfor flere spørsmål til Sæter. Blant annet hvorfor han hadde et munnsår på morgenen og på formiddagen på 17. mai, og hvorfor det plutselig var borte da han spilte inn Instagram-storyen, før det igjen kom tilbake på kvelden.

AKSJON: Mads Hansen har sett seg lei influencere som bryter corona-reglene - dette er saken. Video: Rød Løper Vis mer

Hansen spekulerte derfor på om deler av YouTube-videoen var spilt inn dagen etter, altså 18. mai. Hansen syntes også at det var rart at det ikke fantes noen bilder fra da Sæter var med Isabelle Eriksen og Isabel Raad.

Sæter sto på sitt og mente at videoen var ekte, og at han aldri hadde hatt noe munnsår, men at leppene bare var tørre. Han påpekte også at det var naturlig at leppene kunne endre seg i løpet av en dag.

Onsdag kommer imidlertid kontrabeskjeden. I enda en video med tittelen «Unnskyld», delt på YouTube innrømmer Sæter nå at det hele var en stor løgn.

BRÅKMAKER: Mads Hansen tøyer grenser med sine skjulte kameraer - og denne gangen går det nesten skikkelig gærent. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Jeg har løyet til alle sammen

I videoen mener Sæter at det er på grunn av den dårlige samvittigheten overfor følgerne sine at han nå står frem med sannheten.

- Jeg har løyet til alle sammen, jeg har løyet til Dagbladet og Rød Løper, og jeg har løyet til dere. Jeg prøvde å få det til å se ut som at jeg lurte Mads Hansen til å lage et innlegg om meg for å promotere den nye låten min, innrømmer Sæter i videoen.

Overfor Se og Hør forklarer Sæter at Instagram-storyen skulle være morsomt for han selv, vennene sine og følgerne hans. Videre hevder Sæter at han ikke fikk noe negativ respons fra sine 80 000 følgere på Instagram.

- Da Mads postet var det derimot ikke like gøy, jeg var flau og tenkte at jeg måtte prøve å snu dette i min favør. Det var som fylleangst, bare at hele Norge skulle se hvor dum du er. Da kom jeg på den heller dårlige ideen om å late som at det var planlagt at Mads skulle «henge meg ut», fortsetter han.

UTFORDRING: Erik Sæter forteller at det er utfordrende å være i et kjendisforhold med alle ryktene som følger med. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Marcus Brenden Vis mer

På spørsmål om hvorfor han velger å gå ut med sannheten nå, svarer Sæter:

- Etter å ha sovet på det en natt og det etter hvert ble åpenbart for folk at dette muligens var fake, fikk jeg rett og slett dårlig samvittighet overfor dem som bruker tiden sin på å se på YouTube-kanalen min og høre på musikken min. Etter å ha diskutert med mine nærmeste fant jeg ut at det er bedre å være ærlig.

Videre mener Sæter at han ikke står frem med sannheten for å få sympati, men at han bare er ute etter å legge seg flat.

- Man skal ikke oppkonstruere videoer og lyve til følgerne sine, det syns jeg bare er dårlig sport og det angrer jeg på. Jeg er ikke ute etter sympati, jeg vil heller være en ærlig dust i stedet for en uærlig dust, avslutter han.

FIKK TILBUD: Erik Sæter har vært å se i både «Paradise Hotel» og «Farmen Kjendis», men det er noen realityprogrammer han aldri kunne vært med i. Video: Rød Løper Vis mer

Mener det kommer for sent

Overfor Se og Hør mener Mads Hansen at Sæters innrømmelse kommer altfor sent.

- Han var jo rimelig «cocky» i går, og det var ikke måte på hvor mye jeg hadde driti meg ut. Så ble han jo avslørt på min Instagram, og da skjønte han vel at han ikke hadde noe annet valg. Den unnskyldningen er ikke så mye verdt. Når det nå er avslørt, så har det null verdi at han innrømmer at han bløffet, forteller Hansen.

I videoen mener Sæter at Hansen ikke er klar over hva slags makt han har, og hvordan denne kan gå utover andre. Til dette svarer Hansen:

- Jeg ser ikke noe logikk i det han sier. Alt jeg legger ut tenker jeg over. Det jeg legger ut hvor jeg kritiserer folk er ting de har sagt, skrevet eller gjort på sosiale medier, på tv eller i mediene.

LES OGSÅ: Anna er Sveriges største influenser. «Ingen» vet hvem hun er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer