Innrømmer at tsunami-katastrofen forandret ham

- Jeg er nok blitt et litt annerledes menneske etter den opplevelsen, sier Otto Jespersen.

FORANDRET: I intervjuet med Dagens Næringsliv Magasinet forteller Otto Jespersen at de nære opplevelsene med tsunami-katastrofen for snart 10 år siden forandret ham som person. Foto: Stella Pictures
FORANDRET: I intervjuet med Dagens Næringsliv Magasinet forteller Otto Jespersen at de nære opplevelsene med tsunami-katastrofen for snart 10 år siden forandret ham som person. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Otto Jespersen (59) er for mange kjent for å være en rappkjefta og kontroversiell komiker.

Han har figurert i TV-programmer som «Tårnfrid», «Trotto Libre» og «Revolvermagasinet», men mest oppmerksomhet fikk han og hans satiriske innlegg i «Torsdagsklubben» og «Rikets røst» på begynnelsen av 2000-tallet.

2. juledag 2004 slo tsunamien over blant annet Thailand, hvor Otto Jespersen ferierte med sin daværende kjæreste Elina Krantz (39), og skuespillerkameratene Henrik Mestad (49) og Bjarte Hjelmeland (43).
 
Han forteller i et intervju med Dagens Næringsliv Magasinet at hendelsen har forandret ham.

- Jeg er nok blitt et litt annerledes menneske etter den opplevelsen.

Ifølge magasinet var Jespersen i vannet da han merket at havet trakk seg utover rundt ham, og etter beskjed fra en vakt ved hotellet gikk han til terrassen i andre etasje. Derfra så han ødeleggelsene de store vannmassene førte til.

- Men jeg var rolig hele tiden mens det sto på. Det var da jeg kom hjem at jeg fikk litt sånne reaksjoner. Da satt jeg med gjentrukne gardiner i 14 dager alene i leiligheten og så på CNN. (...) Jeg fikk tilbud om psykologhjelp, men jeg benyttet meg aldri av det. Etter den opplevelsen så jeg alt med litt nye øyne.

Han forteller videre at han er blitt mer familiekjær, og at han for eksempel synes det er mer ubehagelig å fly enn før. Som «irritert komiker» merker han også at katastrofen har preget ham:

- Jeg vil nok si at jeg er blitt en mer overbærende og tolerant person.

Torsdag har andre sesong av serien «Nårje» premiere på TV 2.

LES OGSÅ: Thomas fikk bursdagsgave av Harald til 39 000 kroner
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer