Kjell Inge Røkke:

Innrømmer at han står bak luksusdonasjon

Nå er Fretex' «Røkke-mysterium» oppklart.

SPEKULASJONER: Denne uka har nyhetsbildet vært preget av et aldri så lite mysterium. Hvem var det som donerte 300 luksusdresser til Fretex? Nå innrømmer milliardær Kjell Inge Røkke at dressene stammer fra hans garderobe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPEKULASJONER: Denne uka har nyhetsbildet vært preget av et aldri så lite mysterium. Hvem var det som donerte 300 luksusdresser til Fretex? Nå innrømmer milliardær Kjell Inge Røkke at dressene stammer fra hans garderobe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Pressetalsmann for Kjell Inge Røkke, Rolf Nereng, forteller til MinMote at Røkke har innsett at det er hans klær som havnet hos Frelsesarmeens bruktbutikk etter en storopprydning i garderoben.

- Røkke har nok ikke selv hatt full kontroll over at klær fra en større opprydding for flere måneder siden, havnet hos Fretex, sier pressetalsmann for Kjell Inge Røkke til MinMote.

- Når han nå skjønner at det er tilfelle, vil han være tydelig på at han er svært positiv til det arbeidet Fretex gjør og synes det er både positivt og hyggelig at han kan bidra til bedre økonomi og mye oppmerksomhet rundt et så godt formål, sier pressetalsmannen til avisen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

DRESSMANN: Kjell Inge Røkke fotografert i dress - kanskje en av dem som ble donert til Fretex (?) - i 1996. Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix
DRESSMANN: Kjell Inge Røkke fotografert i dress - kanskje en av dem som ble donert til Fretex (?) - i 1996. Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix Vis mer

Fant designerdresser

Denne uka fant 300 designerdresser, med anslått verdi til flere millioner kroner, veien til Fretex.

Ifølge NRK ble plaggene, med luksusmerker som Brioni, Lanvin, Versace, Valentino og Ermenegildo Zegna, donert av en anonym giver. Nyheten er blitt viet stor spalteplass, og spesielt har det vært knyttet nysgjerrighet til hvem som kan stå bak den sjenerøse gesten.

I går meldte Dagens Næringsliv at en anonym kjøper har funnet to Hotel Continental-lapper adressert «Røkke» i luksusdressen som ble kjøpt på Fretex på Majorstua i Oslo tirsdag.

STOR VERDI: Fretex på Majorstuen i Oslo solgte tirsdag italienske, skreddersydde dresser i kasjmir og ull. Dressene var donert av en anonym giver og hadde en verdi på mange hundre tusen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
STOR VERDI: Fretex på Majorstuen i Oslo solgte tirsdag italienske, skreddersydde dresser i kasjmir og ull. Dressene var donert av en anonym giver og hadde en verdi på mange hundre tusen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- I lomma lå det to lapper fra Hotel Continental med forskjellige beskjeder til «Røkke», sa kjøperen, som ønsker å være anonym, til avisen, og fortsatte:

- Jeg tenkte bare med en gang: Å ja, så det er Røkke som er giveren, uttalte mannen.

Overfor Dagbladet har Gunnar Stavrum, som skrev den første ikke-autoriserte biografien om finansmannen Kjell Inge Røkke, tegnet et bilde av Røkkes tilværelse på 90-tallet, som i dette tilfellet kan framstå passende.

- (...) Han har fast rom på Hotel Continental og brukte Anden Etagen nærmest som kantine, så lenge den eksisterte. Men det er noe upersonlig i omgivelsene hans, uttalte Gunnar Stavrum til Dagbladet i 1997.

Snur

Først avviste Røkkes pressetalsmann overfor DN at forretningsmannen sto bak donasjonen.

- Røkke har ikke donert dresser til Fretex, men hvis noen likevel har havnet der håper han at folk liker dem og betaler en høy pris til det positive arbeidet Fretex gjør, sier sa han til avisen.

Ifølge NRK er donasjonen den største i verdi fra en enkeltperson til Fretex noen gang.

- Vi har satt tidenes salgsrekord, og har i løpet av tirsdag kveld omsatt for flere hundre tusen kroner, sa kjedeleder i butikk i Fretex Miljø, Kristin Hareide, til NRK tirsdag.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Kjell Inge Røkke gir seg som fisker