«Svindeljegerne»:

Innrømmer å ha svindlet tusenvis av nordmenn

- Han kunne ha fylt opp hele Oslo Spektrum kun med falske billetter.

INNRØMMER ALT: «Martin» innrømmer å ha svindlet hundrevis av nordmenn for hundrevis av kroner. Her blir han konfrontert av Kjell-Ola Kveiven i TV 3-programmet «Svindeljegerne». Video: TV 3 Vis mer Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I kveld er det premiere på det nye programmet «Svindeljegerne» på TV 3, som tar for seg ulike svindelmetoder, og en jakt som skal ende med en konfrontasjon med svindlerne.

Programledere er sikkerhetsekspert og blogger, Kjell-Ola Kleiven, og tidligere Pareto-megler og Nettavisen-journalist, Ole Eikeland.

I den første episoden er det billettsvindel som er tema, der de sporer opp «Martin» i den spanske byen Alicante. Det viser seg at vedkommende har svindlet en rekke nordmenn for hundrevis av tusener av kroner via billettsvindel.

Det vil altså si at han kjøper én billett til en konsert eller arrangement, og selger denne videre til flere forskjellige personer. Av de seneste arrangementene han har svindlet folk på, er Karpe Diem-konsert og Øyafestivalen.

Kjell-Ola Kleiven konfronterer svindleren, som innrømmer alt. Han erkjenner også at dette er noe han kommer til å fortsette med.

  • Se video øverst i saken!
PÅ RØMMEN: Mannen som kalles «Martin» i programmet har vært - og er - på rømmen fra politiet. Under innspillingen av programmet befant han seg i Alicante. Foto: TV 3
PÅ RØMMEN: Mannen som kalles «Martin» i programmet har vært - og er - på rømmen fra politiet. Under innspillingen av programmet befant han seg i Alicante. Foto: TV 3 Vis mer

- Spenning

Overfor Seoghør.no forteller Kjell-Ola Kleiven at «Martin» er på rømmen fra politiet, etter å ha fått flere dommer på seg i Norge. Det tok dem imidlertid bare 48 timer fra de ankom Alicante til de fant ham.

- Det er jo en veldig spenning, for vi visste ikke om vi kom til å finne han. Vi tar forbrukernes kamp, og får ganske mye adrenalin. Vi brukte jo mye tid på å spore han opp, sier han og fortsetter:

- Vi ville ha hans versjon av saken og hvorfor han velger å svindle folk for så høye summer. Det er snakk om ganske mye penger, og bør derfor stoppes. Han kunne ha fylt opp hele Oslo Spektrum kun med falske billetter - så mange har han svindlet, forklarer han.

Kleiven mener at det er merkelig at billettsvindleren ikke har blitt sporet opp av politiet ennå, når det tok dem såpass kort tid å finne ham.

- Det handler om å få dem til å ville prate med oss, og det er nok det som er det vanskeligste. Mest sannsynligvis har dem jo lyst til å banke meg, så jeg kommer alltid forberedt til en slåsskamp. Det er viktig for oss at forbrukerne som er blitt lurt får en forklaring, og at svindlerne stilles til veggs.

- Motiverende

Programlederen forklarer at programmet er hundre prosent autentisk.

- Dette er en serie som virkelig betyr noe, for det er ekte spenning og ekte konfrontasjoner. Blir jeg slått ned, er det ekte. Menneskene vi konfronterer er folk som lever av å lure folk og som lever på kanten. Det er veldig spennende å gjøre det ansikt til ansikt, sier han.

Videre utover i programmet vil man se at Kjell-Ola Kleiven og Ole Eikeland sporer opp en rekke svindlere og prosessen om hvordan de får dem til å - forhåpentligvis - ville snakke.

- Dette er drømmejobben. Det er så motiverende, fordi vi gjør en viktig jobb. Det er et veldig annerledes tv-program, og jeg håper at det fenger, sier Kleiven.

«Svindeljegerne» sendes på TV 3 tirsdager klokken 20.30.

Lager TV vi:) #svindeljegerne #kjellolakleiven #@oleeikeland #tv3

Et innlegg delt av Kjell-Ola kleiven jr (@olakleiven)

LES OGSÅ: Kollapset under Oslo maraton

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer