Silje Nordnes:

Innrømmer å ha «stjålet» fra Mette-Marit

- De vil at jeg skal stjele noe fra deg, sa Silje Nordnes til kronprinsessen.

TYVERI: Silje Nordnes fikk i oppdrag å stjele fra kronprinsesse Mette-Marit. Måten hun gikk frem på er rimelig ulik hvordan tyver flest gjør det. Foto: NTB Scanpix
TYVERI: Silje Nordnes fikk i oppdrag å stjele fra kronprinsesse Mette-Marit. Måten hun gikk frem på er rimelig ulik hvordan tyver flest gjør det. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag og torsdag denne uken ble kronprinsesse Mette-Marits (45) bokprosjekt, Bokbanen, arrangert i Oslo. Arrangementet er en videreføring av Litteraturtoget, som kronprinsessen har gjennomført i flere år.

I år var det derimot hovedstaden fra vest til øst, og T-banen som fikk kjørt seg, med mål om å få unge til å lese mer. På turen hadde 45-åringen både med seg ektemannen kronprins Haakon (45), og «P3morgen»-programleder Silje Nordnes (34).

Sistnevnte kan nå avsløre en litt uvanlig handling hun utførte under Bokbanen.

Planlagt tyveri

I fredagens «P3morgen» forteller hun nemlig at hun hadde fått i oppdrag av Ronny Brede Aase (32) og Markus Ekrem Neby (27), som er kollegaene hennes i morgenprogrammet, å stjele noe fra kronprinsesse Mette-Marit.

Utfordringen tok Nordnes på strak arm, men tok et noe uventet valg i forkant. Hun valgte, i motsetning til de fleste andre som stjeler, å informere Mette-Marit om at hun kom til å rappe noe.

GOD TONE: Kronprinsesse Mette-Marit og Silje Nordnes fant mildt sagt tonen under Bokbanen. Foto: NTB Scanpix
GOD TONE: Kronprinsesse Mette-Marit og Silje Nordnes fant mildt sagt tonen under Bokbanen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette har 34-åringen selv dokumentert med lydopptak.

- Kronprinsesse Mette-Marit, jeg har fått et oppdrag av mine kollegaer, og de vil at jeg skal stjele noe fra deg, gjerne en sko, sier hun, før kronprinsessen svarer:

- Du kan gjerne få stjele noe av meg, men jeg trenger skoene mine i dag. Men du kan gjerne få stjele noe annet. Du får nesten finne ut selv hva du har lyst til å stjele, men at det skjer i løpet av dagen er helt greit, jeg er innforstått med det, svarer hun lattermildt.

Avslører innholdet

Silje forteller lattermildt at hun snakket lavt til kronprinsessen, i frykt for at livvaktene hennes skulle ta henne. 34-åringen avslører deretter hva hun stjal:

- Det var med en svær bag, en slags lunsjbag. Oppi der var det masse greier. En sandwich, utrolig godt brød. Frukt, nøtter og også smoothies og en ingefærshot.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Silje Nordnes fredag.

Bokbanen har de siste dagene fått mye plass i norsk presse, av naturlige grunner. Det er jo ikke hver dag kongelige tar T-banen gjennom Oslo, men også kronprinsessens antrekk har blitt en snakkis.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit var den første dagen kledd i en blå denimoverdel med sløyfe i halsen, og etter turen dukket det opp et artig innlegg på Instagram.

En av kronprinsens tidligere kjærester, kunstneren Cathrine Knudsen (44), bet seg nemlig merke i likheten mellom seg selv og Mette-Marit på bildene.

På Instagram la kunstneren ut et bilde av seg selv ved siden av kronprinsessen, der de begge er ikledd samme overdel. At både hun og Mette-Marit har blondt hår og blå øyne bidro også til å styrke likheten mellom dem.

LATTERKRAMPE: Kronprinsesse Mette-Marit reiser med Litteraturtoget for femte gang. Første stopp er et skrivekurs på Mette-Marits gamle ungdomsskole, Fiskå skole. Her leser hun lattermildt opp en av sine egne tekster fra 9. klasse. Vis mer

Matchet

- Som to dråper vann … Bare måtte, skrev Knudsen til bildet, etterfulgt av en emoji som gråter av latter.

Til Se og Hør fortalte Knudsen at hun hadde fått mange reaksjoner på innlegget.

- Folk synes det er veldig morsomt, og sier at vi er klin like. Det har jeg jo hørt før, for vi har jo begge like langt hår og samme hårfarge, sa hun lattermildt.

Tilfeldighetene skulle ha det til at de to kvinnene gikk likt kledd. Knudsen hadde nemlig allerede reist hjemmefra da hun så bildene fra Bokbanen.

- Ja, hva er sannsynligheten for det? Da jeg så bildene av Mette-Marit måtte jeg bare ta et bilde av meg selv og legge ut. Bildet er ment i beste mening, og er bare for moro skyld. Jeg tar ofte meg selv ganske høytidelig, men må bli flinkere til å ikke gjøre det, sa Knudsen.

Cathrine Knudsen var kronprinsens første offisielle kjæreste, og de var sammen fra 1994 til 1996. Den gang var Knudsen student og modell, og i dag jobber hun som kunstner - med eget atelier i Oslo.

Instagram-innlegget har senere blitt slettet fra Cathrine Knudsens profil. Se og Hør har fredag ettermiddag ikke lykkes å komme i kontakt med Knudsen.

LES OGSÅ: - Vi har sett ekteskap ryke i lignende situasjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer