UTLEVERER: Petter Northug sparer ikke på detaljene i sin nye bok. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
UTLEVERER: Petter Northug sparer ikke på detaljene i sin nye bok. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Petter Northug:

Innrømmer å ha løyet til politiet

Skistjernen kommer med nye opplysninger om fyllekjøringen i ny bok.

Publisert

I 2014 krasjet Petter Northug (32) bilen sin i autovernet på Byåsen i Trondheim, og ble dømt for promillekjøring.

Umiddelbart etter at ulykken ble kjent ville ikke Petters manager svare på om 32-åringen var i bilen da det smalt, men ikke lenge etter innrømmet skistjernen at det var han som kjørte bilen, og at han hadde vært påvirket av alkohol.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og skuffet over det jeg har gjort, het det i pressemeldingen.

Nå forteller Petter Northug for første gang hva som egentlig skjedde den mainatten for fire år siden. Det gjør han i en selvbiografi som enda ikke er lansert, melder NRK.

«Hodet mitt kastes framover, smeller inn i rattet og frontruta, alt blir svart. Men heller ikke det kan jeg huske. Jeg vet det fordi de senere fant deler av luggen min sittende fast i frontruta», står det i boken.

Det står også at 32-åringen hadde drukket noe «hjemmelaget» fra Mosvik, og at han ikke husker noen som helst fra fyllekjøringen.

Hadde gått og lagt seg

Ifølge NRK skrives det i boken at det var tre stykker på naschpielet hjemme hos mosvikingen. Den ene, kompisen som kalles Christian, skal ha vekket Northug etter at skistjernen hadde gått for å legge seg. I boken står det følgende:

«Og da ble jeg irritert. Jeg var full og trøtt og jeg tror jeg bestemte meg for at han fyren må kjøres hjem».

Kjøreturen som fulgte etterpå presiserer Petter igjen at han ikke husker noe av, utenom et vagt minne om at han bremser. Turen endte som kjent i autovernet, og 32-åringens Audi A7 ble totalvraket, bare 250 meter fra huset hans.

Petter skriver at Christian sier at han skal stikke av fra vraket, noe Petter bestemmer seg for å gjøre. Han løper hjem og skriver at han våkner av at to politimenn står ved sengen hans og at de må ha brutt seg inn i huset hans.

Deretter ventet en tur på legevakten, før det ble glattcelle. Promilleprosenten som blir beskrevet i det han blir flyttet til glattcellen skal ha vært på 1,65.

- Vi må snu

«Jeg ville bare ut av politistasjonen. Jeg ville hjem og legge meg. Så jeg tenkte at det enkleste, det som fikk meg raskest ut derfra, var å si at jeg ikke kjørte», skrives det angivelig videre.

Dette angrer han på så fort han er ute av stasjonen.

«Vi må snu, sier jeg. Jeg må fortelle dem sannheten. Det var jeg som kjørte bilen», skriver han at han sa til manager Are Langås.

Solgt til Sverige

Bare et par dager etter at det ble kjent at Petter Northug kommer med selvbiografi på Pilar forlag, er rettighetene kjøpt av det svenske forlaget Mondial. Og Petter lover å levere til svenskene - han skal nemlig skrive et helt kapittel om forholdet til naboene.

- Om jeg er overrasket over at boka er solgt til Sverige? Nei. Dette blir min første biografi, og jeg har mye på hjertet. Jeg har forlengst dedikert et kapittel til svenskene, sier han i en sms til Dagbladet, via forlaget.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Raser mot sosiale medier

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer