Innrømmer å ha lekket nakenbilder av stjernene

Hackere stjal nakenbilder og personlig informasjon fra kjendiser i 2014. Nå har to menn sagt seg skyldig i skandalen.

BLE HACKET: Jennifer Lawrence og flere andre kjendiskvinner ble i 2014 hacket, som resulterte i at nakenbilder av dem kom ut. Nå har to menn sagt seg skyldig i saken. Foto: SipaUSA
BLE HACKET: Jennifer Lawrence og flere andre kjendiskvinner ble i 2014 hacket, som resulterte i at nakenbilder av dem kom ut. Nå har to menn sagt seg skyldig i saken. Foto: SipaUSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nakenbilder av «Hunger Games»-stjerna Jennifer Lawrence og andre kjendiser som Kate Upton, Ariana Grande og Kirsten Dunst, ble i september 2014 lekket Internett i en av de største hackingskandalene noensinne i Hollywood.

Hendelsen fikk navnet «Celebgate».

Ifølge BBC har nå to menn stått fram som ansvarlige for hackingen. Politiet opplyser at de to mennene ikke har noe med hverandre å gjøre, men at de ble avslørt av samme FBI-team.

Den første sa seg skyldig i mars. Den amerikanske mannen sa seg skyldig i å ha hacket seg inn på mailen til stjerner som Jennifer Lawrence og Kate Upton. Han har ikke fått dommen sin ennå.

Den andre siktede en mann fra Chicago. Han ble 1. juli siktet for å ha «fisket» etter informasjon som ga ham ulovlig adgang til over 300 iCloud- og Gmail-kontoer. Dette skal ha foregått fra november i 2013 til august i 2014.

Mange av disse skal ha tilhørt mennesker høyt oppe i underholdningsbransjen i Los Angeles.

Han kan nå vente seg opp til fem år i fengsel.

- Den siktede har ikke bare hacket seg inn på mail-kontoer - han har hacket seg inn i ofrenes privatliv, noe som har ydmyket dem, sa Deirdre Fike ved FBIs Los Angeles kontor i en uttalelse.

Fike opplyser imidlertid om at selv om mannen ble tatt av FBIs team som undersøkte saken, er det ikke noe bevis som knytter ham til den faktiske lekkingen av nakenbildene. Han skal imidlertid ha hacket flere kjendisers kontoer, selv om ingen er nevnt med navn i dokumentet utgitt av FBi.

Politiet tror heller ikke at de jobbet sammen.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Blir bestemor om få dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer