Runar Søgaard:

Innrømmer å ha drept Carolas katt

Runar Søgaard har verken avkreftet eller bekreftet påstanden - før nå.

EKSPAR: Carola og Runar Søgaard i 1996 - året da han fortalte at han skjøt en hjort fra soveromsvinduet. Foto: NTB scanpix
EKSPAR: Carola og Runar Søgaard i 1996 - året da han fortalte at han skjøt en hjort fra soveromsvinduet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Carola Häggkvists (53) eksmann Runar Søgaard (53) innrømmer nå å ha drept eksens katt mens de var gift.

- Jeg skjøt den katten, og jeg angret meg utrolig mye, sier han til TV-kjendisen Bathina Philipsson i «Bathina - en podcast», viderebrakt av Aftonbladet.

Kongsvinger-fødte Søgaard var gift med sangstjerna fra 1990 til 2000, et ekteskap som fikk svært mye oppmerksomhet, ikke minst på grunn av Søgaards viderverdigheter - som da han fortalte å ha skutt et rådyr fra soveromsvinduet.

Carola anklaget i et Metro-intervju i 2011 eksen for å ha skutt katten hennes, fordi «han likte den ikke noe særlig».

I ettertid har Søgaard verken avkreftet eller bekreftet påstanden - før nå.

I podcasten opplyser 53-åringen for øvrig at han kommer med ei bok om sitt liv 26. oktober.

Det skapte store overskrifter da svenskenes nasjonalskatt Carola Häggkvist på 1990-tallet forelsket seg i den norske predikanten Runar Søgaard.

Da sønnen Amadeus var to år gikk de hver til sitt, og forholdet ble raskt iskaldt mellom eksene.

Til retten

I juni 2017 ble de gjenforent under sønnens eksamensfeiring, og bildet viste at stemningen i dag er god mellom dem.

- Handler det om Amadeus har de ingen problemer med å kommunisere godt sammen, sa Carolas pressekontakt Linn Westlund til den svenske avisen Expressen den gang.

Etter skilsmissen i 2000 var det mye krangling mellom de to eksene, og forholdet ble spesielt dårlig da Runar i 2012 ba om full omsorgsrett for sønnen.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Eksene kranglet også om Amadeus’ etternavn, og Carola tok eksen til retten for at sønnen skulle ha begge foreldrenes navn.

- Vi snakker ikke mye sammen. Amadeus har blitt såpass stor at vi kan snakke direkte med ham om ting, fortalte sangeren til TV 4.

Tiltalt

I et større intervju med Dagbladet i fjor fortalte Runar at han trodde medietrykket og oppmerksomheten rundt ham skulle roe seg etter skilsmissen, men den gang ei.

Overfor avisen hevdet Runar selv å ha svaret på hvorfor han ble en av Sveriges mest kontroversielle kjendiser.

- Det var i 1995, da jeg ble tiltalt for å ha skutt et rådyr fra soveromsvinduet. Saken fikk enorm oppmerksomhet i media, og plutselig visste hele Sverige hvem jeg var, sa han.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Utgangspunktet for tiltalen var en forelesning Søgaard holdt året i forveien. Med journalister i salen fortalte han om da et rådyr ble skutt utenfor villaen han eide sammen med Carola i Uppsala, uten å tenke over at historien kunne få konsekvenser, skrev avisen.

- Jeg brukte rådyrhistorien for å illustrere forskjellene på menn og kvinners tankegang, og sa vel noe sånt som: «Når en kvinne ser et rådyr, tenker hun på dens skjønnhet. Min tanke var: Hvor er gæveret? Så jeg skjøt det», sa han.

Det viste seg at TV-profilen ikke hadde tillatelse til å felle rådyret. Rettere sagt så hadde han tillatelse til å jakte på tomta si, men skjøt fire dager før rådyrjakten startet.

Etter mye om og men vant Søgaard til slutt frem i retten, og fikk våpenlisensen tilbake. 20 år etterpå har svenskene fortsatt ikke glemt historien, skal vi tro ham selv.

Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han tirret på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer

LES OGSÅ: - Har vært tøft

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer