Mario Riera:

Innlagt på sykehus

Realityprofilen Mario Riera risikerer å få utlagt tarm.

PÅ SYKEHUS: Realityprofilen Mario Riera er innlagt på sykehus i Trondheim, grunnet ulcerøs kolitt. Han er for tida å se i «71 grader nord». Foto: Matti Bernitz / TVNorge
PÅ SYKEHUS: Realityprofilen Mario Riera er innlagt på sykehus i Trondheim, grunnet ulcerøs kolitt. Han er for tida å se i «71 grader nord». Foto: Matti Bernitz / TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Realityprofilen Mario Riera (22) har lenge vært åpen om at han lever med den kroniske tarmsykdommen ulcerøs kolitt. I 2019 fortalte Riera til Se og Hør at han fikk påvist diagnosen som 17-åring, rett før han skulle i militæret.

Han valgte den gang å fortelle om sykdommen i håp om å minske tabuet rundt tarmsykdommen.

Riera har tidligere skrevet på sin blogg at sykdommen til tider kontrollerer hverdagen hans, og at han på de verste dagene ikke kommer seg på butikken en gang.

AVSLØRER: Vi leker «har/har ikke» med «Ex on the Beach»-aktuelle Mario Riera, og her kommer det frem litt av hvert. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Det er ingen tvil om at tarmsykdommen påvirker realityprofilens dagligliv i stor grad, og nå er han lagt inn på sykehus etter at han tok blodprøver tidligere denne uka, skriver TV 2.

- Men jeg drøyde det. Jeg føler meg mer syk av å være på sykehuset, så det skal mye til for at jeg legger meg selv inn. Men så ringte legen og sa at jeg måtte forstå alvoret og at det kan være farlig for helsen min, sier 22-åringen til kanalen.

Kan få utlagt tarm

Kanalen skriver at Riera ble innlagt på St. Olavs Hospital i Trondheim på fredag, og at han risikerer å få utlagt tarm dersom tilstanden ikke bedrer seg.

- Det er ikke verdens undergang. Det kan gjøre livet mitt enklere, og kan kanskje gi meg mer livsglede. Hvis legene mener at det er best, må jeg bare prøve å være positiv, sier han til TV 2.

22-åringen sier at han håper at han slipper å få utlagt tarm, og at medisinene han går på vil hjelpe. Han kommer også til å være innlagt på sykehus en god stund, opplyser han til kanalen.

Riera sier til Se og Hør at han har det tøft, men at han er ved godt mot og setter pris på den overveldende støtten fra nær og fjern. 22-åringen skal ta en del tester den kommende tida, og da vil han få mer konkrete svar.

- Jeg er i de beste hender og er omringet av utrolig dyktige folk som virkelig kan jobben sin, man blir rørt av mindre. Jeg holder humøret oppe og ser fram mot å kunne møte familien i Bergen snart, sier 22-åringen.

ÅPEN: Realityprofilen Mario Riera innrømmer at han var langt nede etter bruddet med ekskjæresten. Video: Rød Løper Vis mer

Mario Riera, som for tida er aktuell i «71 grader nord», valgte å stå fram med sykdommen i 2019. Han deltok på «Paradise Hotel» samme år, og har også vært å se i «Ex on The Beach».

På bloggen skrev 22-åringen at sykdommen til tider kontrollerer hverdagen hans.

«Den bestemmer hva jeg skal spise. Og den bestemmer når jeg skal på do. Den bestemmer at jeg blør fra tarmen 6-7 ganger i uka. Den bestemmer om jeg kan få sove en hel natt og den bestemmer om jeg for eksempel kan drikke brus», delte han åpenhjertig.

REALITYDELTAKER: Mario Riera har vært med i en rekke realityprogrammer. Foto: Matti Bernitz/ TVNorge
REALITYDELTAKER: Mario Riera har vært med i en rekke realityprogrammer. Foto: Matti Bernitz/ TVNorge Vis mer

Varierer veldig

Ifølge Norsk Helseinformatikk er ulcerøs kolitt en kronisk betennelsessykdom som rammer endetarmen og nedre del av tykktarmen. Betennelsen finnes først og fremst i tarmens slimhinne, der det dannes sår og oppstår blødninger.

Hverdagen med sykdommen varierer veldig, forklarte Riera til Se og Hør i 2019.

Mens han enkelte dager kan føle seg svært dårlig og derfor må holde seg hjemme, kan han andre dager føle seg helt fin. Likevel tar han altså alltid forbehold om ha ha et toalett tilgjengelig, og understrekte at det er viktig for ham å selv ha kontroll over sykdommen.

- Jeg er nødt til å ha kontroll over sykdommen. Den kan ikke ha kontroll over meg. Og akkurat nå leder jeg over sykdommen, sa Riera den gang.

FORANDRING: Mario Riera fra «Paradise Hotel» har vært gjennom en drastisk endring den siste tiden. Video: Rød Løper Vis mer

22-åringen fortalte også at han ville unngå å få utlagt tarm.

- Det gjøres ofte for å unngå at man skal utvikle kreft som følge av sykdommen, sånn jeg forstår det, men det håper jeg å slippe.

LES OGSÅ: Dette er de villeste teoriene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer