<strong>INNLAGT:</strong> Melania Trump gjennomgikk en nyreoperasjon mandag. Foto: NTB Scanpix
INNLAGT: Melania Trump gjennomgikk en nyreoperasjon mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Melania Trump:

Innlagt på sykehus

USAs førstedame Melania Trump har gjennomgått en nyreoperasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen (amerikansk tid) ble Melania Trump (48) operert på Walter Reed National Military Medical Center nær Washington, DC i USA.

Dette avslører Det hvite hus selv i en pressemelding, ifølge CNN.

Operasjonen var vellykket og det var ingen komplikasjoner, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus, som beskriver tilstanden hennes som ufarlig.

- Fru Trump er innlagt på Walter Reed National Military Medical Center og vil mest sannsynlig bli liggende ut uken. Førstedamen ser frem mot å bli helt frisk slik at hun kan fortsette arbeidet sitt, skriver Melanias kommunikasjonsdirektør, Stephanie Grisham, i pressemeldingen.

Ifølge CNN er Trump den første av USAs førstedamer som har gjennomgått en på stor operasjon under sin tid på Det hvite hus, siden Nancy Reagan gjennomgikk en mastektomi i 1987.

Saken fortsetter nedenfor.

AVVIST: Donald Trump prøvde forgjeves å ta hånda til kona Melania Trump tirsdag. Video: CNN Vis mer

Rosalynn Carter gjennomgikk også en operasjon for å fjerne en godartet klump fra brystet i 1977, og uker etter at Betty Ford ble førstedame i 1974, ble hun diagnostiert med brystkreft om måtte gjennomgå en mastektomi.

Mastektomi er det samme som kirurgisk fjerning av et bryst. Det benyttes som behandling ved brystkreft der svulsten er så stor at brystbevarende operasjon ikke lar seg gjennomføre, ifølge Store medisinske leksikon.

Anklaget for plagiat

Det er nøyaktig én uke siden Melania Trump holdt tale ved Det hvite hus, da hun lanserte et program som skal fremme barnas sak, med mottoet «Vær best».

Det tok imidlertid ikke lang tid før hun ble anklaget for plagiat, noe som ikke er første gang.

Tidligere kongressmedlem John Dingell var blant dem som kritiserte henne på Twitter, der han publiserte et bilde som viser at brosjyren for kampanjen er identisk med en av sidene i et hefte som tidligere førstedame Michalle Obama brukte i 2014.

«Foreldre, klikk her for å lese «Talking with Kids about Being Online», et hefte av førstedame Melania Trump og the Federal Trade Commission», sto det på initiativets side, som ligger på Det hvite hus' nettside.

Teksten på Det hvite hus' nettside, som i praksis sa at Melania var «medforfatter» av heftet «Talking with Kids about Being Online», ble etter hvert endret, slik at det nå står at den blir «fremmet» av førstedamen, skriver The Guardian.

ELSKET OG KRITISERT: I snart ett år har Melania Trump vært førstedame. På denne tiden har hun rukket å bli mer populær enn ektemannen ifølge en Gallup-undersøkelse. Likevel har Melania, i likhet med Donald Trump, fått kritikk. Video: CNN Vis mer

En talsperson for Det hvite hus bekreftet også at de hadde forandret ordlyden på nettstedet, fordi «det virket som det hersket litt forvirring, så vi ønsket å tydeliggjøre» teksten.

Førstedamen fikk også kritikk for at navnet hun hadde valgt på initiativet, «Be best», liknet i overkant mye på det budskapet Michelle Obama kom med, da hun under et arrangement for kvinners rettigheter i 2016 oppfordret menn til å «Be better» i sin kvinnekamp.

Dette er ikke første gang Melania Trump har blitt anklaget for å plagiere sin forgjenger, Michelle Obama.

Etter Melanias landsmøtetale i 2016, måtte taleskriveren hennes be om unnskyldning for å ha brukt deler av Michelle Obamas tilsvarende tale i 2008.

LES OGSÅ: Hyllet eksen seks uker etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer