POPULÆR: Revykongen Dag Frøland debuterte i radio som syv-åring. Ti år senere sto han på scenen for første gang. Foto: Seher.no; Hanne Line MAthisen
POPULÆR: Revykongen Dag Frøland debuterte i radio som syv-åring. Ti år senere sto han på scenen for første gang. Foto: Seher.no; Hanne Line MAthisenVis mer

Innlagt på sykehus

Hentet i ambulanse i sin egen leilighet.

SEHER.NO: Revykongen Dag Frøland (62) ble før helgen hentet i ambulanse i sitt eget hjem i Oslo. Nå ligger han på Ullevål Universitetssykehus, skriver VG.

- Ja, det er riktig at han ikke er helt frisk, men det er ikke noe spesielt dramatisk heller, sier hans storebror og overlege ved Rikshospitalet, Stig Frøland (67), til avisen.

Revystjernens bror vil ikke si noe om årsaken til innleggelsen.

Dette er derimot ikke første gang at den folkekjære artisten er plaget av sykdom. I 1987 hadde han en alvorlig kollaps. Diagnosen fortalte om livstruende stress, og 62-åringen ble med det sykemeldt på ubestemt tid.

Dag Frøland debuterte i radio da han var syv år gammel. Da han var 17 tok han steget opp på scenen. Fra 1976 var det hans utstyrsrevyer som satte standarden for norsk revy, og mange vil nok huske tolkningen hans av revyvisen "Levende lys".

Den siste tiden har Frøland engasjert seg sterkt i arbeidet for de fattige i landet.

LES OGSÅ: Otto fikk babyklær av Frøland