PÅ SYKEHUS: Patrick Swayze tok alle forhåndsregler da han fikk lungebetennelse. Foto: All Over Press
PÅ SYKEHUS: Patrick Swayze tok alle forhåndsregler da han fikk lungebetennelse. Foto: All Over PressVis mer

Innlagt på sykehus

Kreftsyke Swayze måtte avlyse promoteringen av sin nye tv-serie.

LOS ANGELES (Seher.no): "Dirty Dancing"-stjernen Patrick Swayze (56) sjekket seg selv inn på sykehus fredag etter å ha pådratt seg lungebetennelse, melder Usmagazine.com.

Det var i mars i fjor at sjokknyheten om at Swayze hadde fått kreft i bukspyttkjertelen ble kjent, og skuespilleren ble spådd kun fem uker igjen å leve. 

På utrolig vis ble han likevel bedre, og i fjor sommer kalte han seg selv "et mirakel".

Den tapre filmhelten, som nylig fornyet ekteskapsløftene med kona Lisa, har nektet å gi slipp på jobben til tross for sin alvorlige sykdom. Fredag skulle han promotere tv-serien sin "The Beast", som har premiere i USA neste uke, men på grunn av lungebetennelse måtte han altså kaste inn håndkleet.

- Patrick har bedt meg fortelle dere at han har sjekket seg selv inn på sykehus i dag tidlig for observasjon etter at han ble rammet av lungebetennelse, fortalte Abbe Raven, president for tv-kanalen A&E, til de fremmøtte journalistene, ifølge nettstedet.

Og han fortsatte:

- Alle som har hatt en venn eller et familiemedlem som har blitt behandlet for kreft vet at cellegiftbehandling kan bryte ned immunsystemet. Patrick ville at jeg skulle fortelle dere at han er veldig lei seg for å ikke kunne være her i dag, men han planlegger å fortsette promoteringen av "The Beast" så fort han er på beina igjen.

I et tv-intervju med Barbara Walters onsdag nektet Swayze for at han ligger på dødsleiet, men han innrømmet likevel at han mest sannsynlig ikke har mange år igjen å leve.

- Jeg vil jo si at fem år er ønsketenkning. To år virker mer sannsynlig hvis man skal tro på statistikkene. Jeg håper å leve til de finner en kur, så det betyr jo at jeg må få de til å få fart på sakene.

LES OGSÅ: - Cellegift er et rent helvete