Jo Nesbø:

Innlagt på sykehus med kraftig infeksjon

Di Derre må avlyse konserter som følge av innleggelsen.

AVLYSER KONSERT: Di Derre avlyser konsert i Skien på grunn av at Jo Nesbø er blitt akutt syk. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
AVLYSER KONSERT: Di Derre avlyser konsert i Skien på grunn av at Jo Nesbø er blitt akutt syk. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forfatter og artist Jo Nesbø (58) er lagt inn på sykehus med en kraftig infeksjon i kroppen.

Di Derre avlyser derfor konserten som de skulle spilt i Skien i helgen. Det skriver manager Lisbeth Wiberg Olsen i en pressemelding, ifølge Telemarksavisa.

- Vi håper på raskt bedring for Jo, slik at de kommende konsertene går som planlagt, sier hun i pressemeldingen.

- Akutt syk

Di Derre skulle spilt konsert under Skien Live førstkommende lørdag.

- Han har blitt akutt syk, og er under behandling. Vi håper han kommer raskt på beina igjen, sier manager Lisbeth Wiberg Olsen til Dagbladet.

Hun opplyser om at det er to konserter som er avlyst i helgen - én i Skien, og én i Drøbak. Hun kan ikke si noe om bandets kommende spilleplan kommer til å bli påvirket.

- Dette har skjedd så fort, så vi har ingen kommentarer ut over dette, sier hun.

- Jo ble dårlig for noen dager siden, opplyser bandkamerat Espen Stenhammer til Dagbladet.

DI DERRE ANNO 2013: Gitarist Unni Wilhelmsen og bassist Magnus Larsen (foran), bak (f.v.) Jo Nesbø, Lars Jones (bass/gitar/keyboard), trommeslager Espen Stenhammer og keyboardist Halvor Holter. Foto: Gitte Johannessen / NTB Tema
DI DERRE ANNO 2013: Gitarist Unni Wilhelmsen og bassist Magnus Larsen (foran), bak (f.v.) Jo Nesbø, Lars Jones (bass/gitar/keyboard), trommeslager Espen Stenhammer og keyboardist Halvor Holter. Foto: Gitte Johannessen / NTB Tema Vis mer

Han forteller videre at Nesbø brått ble dårlig forrige uke, og ble innlagt på Diakonhjemmet i Oslo forrige fredag.

- Det går bedre med Jo nå. Vi vet ikke helt hva som feiler ham, annet at han har fått en kraftig infeksjon i kroppen, sier Stenhammer, og legger til at Di Derre håper å stå på scenen i Lillestrøm torsdag 14. juni.

Di Derre skal blant annet spille konsert i Kongsberg 4. juli, ifølge Ticketmaster.

Forfatter og musiker

Jo Nesbø er blitt en av verdens mestselgende og suksessrike krimforfattere. I fjor var det hele 20 år siden Nesbø debuterte som forfatter med boken «Flaggermusmannen», den første boken i serien om Harry Hole.

I tillegg er han altså kjent som vokalist og gitarist - og tidligere låtskriver - i popbandet Di Derre, som ble dannet i 1992. Der spiller Nesbø sammen med blant andre bassist Magnus Larsen Jr. og trommeslager Espen Stenhammer.

Tidligere var Sverre Beyer trommeslaget i bandet. Han gikk bort som følge av kreftsykdom i 2002.

Også Jo Nesbøs yngre bror, Knut Nesbø, var med i Di Derre. Den kjente programlederen, fotballspilleren og musikeren, som spilte gitar i bandet, gikk bort av kreft i 2013.

I etterkant har Unni Wilhelmsen (46) kommet inn som gitarist i bandet.

Sterke inntrykk: Jo Nesbø har de siste årene opplevd at flere nære venner har gått på veggen psykisk. - Det å ikke kunne kontrollere dine egne tanker og følelser virker helt forferdelig, sier han. Video: NRK. Vis mer

- Jeg kjente Knut veldig godt. Han var en veldig god kompis av svogeren min, og det har blitt noen turer på Lorry. Jeg kan jo ikke erstatte ham. Vi snakker jo om Knut Nesbø, sa Wilhelmsen til VG høsten 2013.

LES OGSÅ: - Vi føler oss hardt rammet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer