Christine Koht:

Innlagt på sykehus med et virus

Christine Koht ble innlagt på sykehus igjen denne uken, og er tilbake i isolasjon, avsløres det i podkasten «Koht vil leve».

INNLAGT IGJEN: Den kreftsyke komikeren Christine Koht har igjen blitt innlagt på Radiumshospitalet. Denne gang med et virus, avslører podkastpartner Joachim Førsund. Foto: NTB Scanpix
INNLAGT IGJEN: Den kreftsyke komikeren Christine Koht har igjen blitt innlagt på Radiumshospitalet. Denne gang med et virus, avslører podkastpartner Joachim Førsund. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kreftsyke Christine Koht (52) ble innlagt på Radiumhospitalet med et virus denne uken, avslører journalist Joachim Førsund i den nyeste episoden av A-magasinets podkast «Koht vil leve».

- Jeg skulle gjort opptak denne uka, nok til å ferdigstille en episode. Men så fikk Christine et tilbakefall. Denne gang i form av et virus, og nå er hun tilbake i isolasjon igjen, sier Førsund i podkasten, ifølge Aftenposten.

Koht fikk vite at hun har alvorlig kreft før jul, og det ble kjent for offentligheten i januar.

- Komplikasjoner

Koht ble i mars påvist leverbetennelse, som kom som en alvorlig bivirkning av immunterapien hun gjennomgår.

Derfor har hun ikke kunnet delta i podkasten på flere uker.

- Selv om det er tegn på at immunterapien har tatt det meste av kreften, oppstår det hele tiden komplikasjoner, sier Førsund i en kort oppdatering i podkasten.

- Vil fortsette

Fra mars og til midten av april kunne man følge komikerens kamp mot kreften i den ukentlige podkasten. I slutten av mars ble Koht imidlertid akuttinnlagt på Radiumhospitalet på grunn av en potensielt dødelig leverbetennelse.

- Christine vil gjerne fortette å lage denne podkasten, og det vil jeg også, men akkurat nå, er hun for syk - rett og slett, sa Førsund i en kort oppdatering på podkasten i begynnelsen av april.

I midten av mai avslørte Førsund overfor Se og Hør at Kohts helsetilstand var noe uavklart.

- Hun ligger fremdeles på Radiumhospitalet, hvor hun behandles for leverbetennelsen som kreftbehandlingen forårsaket. Situasjonen er akkurat nå uavklart, men ikke umiddelbart livstruende, sa han.

Vil ikke dø

I januar ble det kjent at Christine Koht hadde fått kreft av typen Slimhinne melanom. Dette er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

I podkastens tidligere episoder har lytterne så langt fått høre åpenhjertige samtaler med Kohts nærmeste, og har fått et innblikk i hvordan hverdagen hjemme i Tønsberg går for seg mens hun kjemper sitt livs kamp.

- Jeg har ikke lyst til å dø. Jeg kan ikke tro at jeg skal dø, fortalte hun åpenhjertig i podkasten og tilføyet:

- Men det som er så rart, er at det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene. For det er liksom det verste.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Nå har de kjøpt leilighet sammen