VOND KAMP: Chevy Chase har kjempet mot avhengighet i 30 år. Foto: Ap
VOND KAMP: Chevy Chase har kjempet mot avhengighet i 30 år. Foto: ApVis mer

Innlagt på grunn av alkoholproblemer

«Hjelp, det er juleferie»-stjernen har selv bedt om hjelp for å komme på rett kjøl.

SEOGHØR.NO: For to år siden veide Chevy Chase (72) 135 kilo og ble hastet til sykehus med voldsomme pusteproblemer. Legene mistenkte da at det dreide seg om hjerteinfarkt.

Nå er han innlagt igjen - og denne gangen er det på avrusning for å få bukt med alkoholproblemene sine.

- Han sjekket seg selv inn for behandling av alkoholrelaterte problemer, røper en representant for filmstjernen til US Weekly.

Dette er ikke første gangen «Three Amigos»-stjernen har søkt hjelp for å få bukt med avhengighet. Allerede for 30 år siden måtte han behandles på avrusningsklinikk for å få bukt med pillemisbruk.

MØRK BAKSIDE: Det er 30 år siden Chase spilte inn komedien «Three Amigos» sammen med Steve Martin og Martin Short. Samme år la han seg inn til avrusning for pillemisbruk. Foto: ORION PICTURES / Album
MØRK BAKSIDE: Det er 30 år siden Chase spilte inn komedien «Three Amigos» sammen med Steve Martin og Martin Short. Samme år la han seg inn til avrusning for pillemisbruk. Foto: ORION PICTURES / Album Vis mer

Innrømmet problemet

Helt siden gjennombruddet i det legendariske TV-showet «Saturday Night Live» i 1975, har han vært forfulgt av historier om misbruk av smertestillende piller og kokain.

- Jeg hadde et veldig lite rusproblem, har Chase tidligere innrømmet til magasinet Esquire.

De to siste tiårene har det bare vært små roller i forglemmelige filmer og TV-serier på New Yorkeren, og de overskriftene han har skapt - har stort sett dreid seg om hans provoserende væremåte.

Regissører og Hollywood-kollegaer har etter tur beskrevet Chevy som svært ondskapsfull - og en som alltid kommer med nedsettende og sårende kommentarer til de han jobber sammen med.

80-TALLS-SUKSESS: Chase er blant annet kjent som overhodet til familien Griswolds i de populære «Hjelp vi er på ferie»-filmene. Her er Rusty (Anthony Michael Hall), Clarck (Chase) Ellen (Beverly D'Angelo) og Audrey (Dana Barron) klar for tur i 1983. Foto: Heritage
80-TALLS-SUKSESS: Chase er blant annet kjent som overhodet til familien Griswolds i de populære «Hjelp vi er på ferie»-filmene. Her er Rusty (Anthony Michael Hall), Clarck (Chase) Ellen (Beverly D'Angelo) og Audrey (Dana Barron) klar for tur i 1983. Foto: Heritage Vis mer

- Når man blir kjendis har man ett år på seg på å lære å takle berømmelsen. Den som ikke gjør det, blir en drittsekk for resten av sitt liv, har komiker Bill Murray (63) ifølge nettsiden Gawker uttalt i en samtale om «Saturday Night Live»-kollegaen Chevy Chase.

Bill og Chevy havnet en gang i regelrett slåsskamp bak scenen, men skal ha skværet opp i godt voksen alder.

LES OGSÅ: Ghostbusters overrasket TV-seerne