VANT JØRGENS HJERTE: Katinka Hellan vant Jørgen Festervolls hjerte under 2009-versjonen av «Ungkaren 20 vs. 40». Forholdet mellom dem var derimot kortvarig. Foto: TVNorge
VANT JØRGENS HJERTE: Katinka Hellan vant Jørgen Festervolls hjerte under 2009-versjonen av «Ungkaren 20 vs. 40». Forholdet mellom dem var derimot kortvarig. Foto: TVNorge Vis mer

Innlagt for å bli kvitt spiseforstyrrelsene

Ungkaren-deltakeren Katinka Hellan bekrefter at hun nå er innlagt for å bli kvitt spiseforstyrrelsene.

Publisert
SEHER.NO: I starten av desember skrev Se og Hør at den tidligere «Ungkaren»-deltageren Katinka Hellan (23) sliter med spiseforstyrrelser og at den unge jenta vegrer seg så mye mot å spise at hun presser seg til kollapsens rand.

Normalt veier den 167 centimeter høye jenta 56 kilo. Nå veier hun bare 38,5 kilo, skrev ukebladet den gang.

23-åringens tilstand er kritisk. Så kritisk at legene ville tvangsinnlegge henne. Etter hva Seher.no kjenner til er Hellan, som i 2009 gikk til topps i Ungkaren 20 vs. 40 på TVNorge, nå lagt inn for å bekjempe sykdommen hun har slitt med så lenge. Innleggelsen skal ha blitt gjort på frivillig basis da hun etter så lang tid har skjønt alvoret i situasjonen.
 
Det bekrefter Hellan også til Seher.no, og på sin egen blogg.

«Nå er det kun 12 timer igjen til starten på en helt ny hverdag. Jeg vil verken si starten på mitt nye liv, eller på en bedre hverdag, men NY vil den definitivt bli. Jeg er selvfølgelig veldig skeptisk, småredd og frustrert akkurat nå. Tanker som: Er dette rett? Er jeg klar? Kommer jeg til å mestre og ikke feile?, er der hele tiden. Spesielt i kveld. Kvelden før kvelden er nemlig i kveld», skrev Hellan på sin blogg søndag kveld.

Mandag klokka 11 var innleggelsen på et regionalt kompetansesenter i Trøndelag et faktum. Etter hva Seher.no kjenner til er det ikke bestemt hvor lenge den tidligere «Ungkaren»-deltageren skal være der. Nå håper Katinka, som ikke vil utdype saken ytterligere, at hun vil bli kvitt spiseforstyrrelsene for godt.

- Jeg tar en dag av gangen, men som noen sa til meg er dette er starten på et nytt og bedre liv. En lengsel etter et trygt, godt og herlig liv har vært der lenge, men nå har reisen min startet, sier hun til Seher.no.

Til Se og Hør uttalte Katinka, som var en av deltagerne i Seher.nos julekalender «Jakten på en julestjerne» før jul, at «Anorektikeren» er hennes verste fiende.

- Han – Anorektikeren, som jeg kaller ham, er min verste fiende. Når Anorektikeren har overtaket, kan jeg vente med å spise til jeg er så sulten at jeg føler jeg skal kollapse. Selv da blir det kanskje bare et eple – og jeg kan få dårlig samvittighet, sa hun da.

Under oppholdet på kompetansesenteret får ikke Katinka lov til å blogge. Derfor håper hun nå å finne en gjesteblogger som kan steppe inn å drifte nettsiden hennes den nærmeste tiden.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Anoreksi er min verste fiende  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer