Samuel Massie og Arne Ulvolden:

Innlagt etter hjerteinfarkt

Arne Ulvolden ble innlagt på sykehus etter et hjerteinfarkt første juledag. Barnebarnet Samuel Massie sier til Se og Hør at bestefaren er på bedringens vei.

- I GOD FORM: Arne Ulvolden ble innlagt på sykehus etter et hjerteinfarkt første juledag. Barnebarnet Samuel Massie forteller at bestefaren er i god form og på bedringens vei. Foto: Agnete Brun
- I GOD FORM: Arne Ulvolden ble innlagt på sykehus etter et hjerteinfarkt første juledag. Barnebarnet Samuel Massie forteller at bestefaren er i god form og på bedringens vei. Foto: Agnete Brun Vis mer
Publisert

Eventyrer og TV-profil Samuel Massie (28) og bestefaren Arne Ulvolden (85) har reist på flere turer sammen rundt jordkloden i «Samuel og bestefar».

En tur av det litt mindre hyggelige slaget skjedde på hjemmebane for sistnevnte første juledag. Julemiddagen med pinnekjøtt og akevitt ble nemlig erstattet med en tur til sykehussengen på akutten på Haukeland for bestefar Ulvolden.

85-åringen hadde fått et hjerteinfarkt, og ble fraktet med ambulanse fra hytta på Øygarden utenfor Bergen.

Heldigvis kviknet Ulvolden kjapt til igjen - og sendte en video til barnebarnet Massie like etterpå - som 28-åringen senere postet på sin Instagram-profil.

«Samuel, jeg lever, jeg lever, jeg lever godt», fortalte bestefaren smilende inn i kameraet i videosnutten.

- I god form

- Det går bedre med ham. Han er i god form, forteller Massie når Se og Hør slår på tråden.

«Samuel og bestefar»-profilen forteller at han kjørte hjem fra julefeiringen i Bergen første juledag, da bestefaren ringte og fortalte at han hadde smerter i hjertet og i armen - som gjerne er tegn på hjerteinfarkt.

PÅ BEDRINGENS VEI: Arne Ulvolden ble innlagt på sykehus etter et hjerteinfarkt første juledag. Barnebarnet Samuel Massie forteller til Se og Hør at bestefaren er på bedringens vei. Her er de avbildet sammen i Oslo i 2018. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PÅ BEDRINGENS VEI: Arne Ulvolden ble innlagt på sykehus etter et hjerteinfarkt første juledag. Barnebarnet Samuel Massie forteller til Se og Hør at bestefaren er på bedringens vei. Her er de avbildet sammen i Oslo i 2018. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Han tenkte at han skulle prøve å sove det bort. Det måtte to timers overtalelse til før han faktisk gadd å ringe legevakten. Så hadde det ikke vært for det, så hadde det vært hakket farligere. Han var jo veldig glad for at han kom seg dit, forteller Massie, og legger til:

- Han vil ikke være til bry. Med holdningen om: «Skal ikke plage legene, stakkars». Han er jo evig positiv. Han ligger der med disse hjerteproblemene sine, og sender meg en hyggelig video. Så, der tror jeg mange har noe å lære av hans optimisme, påpeker 28-åringen.

BESTEVENNER: Den reiselystne oppdageren Samuel Massie har et helt spesielt forhold til sin bestefar. Se reaksjonene på de rørende hilsnene til hverandre. Video: Henning Lillegård/Linn-Christin Marthinussen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Når 85-åringen blir utskrevet fra sykehuset er foreløpig uklart, men barnebarnet påpeker at han er på bedringens vei, og blir godt stelt med.

Massie forteller videre til Se og Hør at bestefaren har god psykisk helse, og at han ikke lar seg stoppe av eventuelle vondter.

- Han er fremdeles den samme karen som slengte seg ut av et fly i fallskjerm i Australia, sier han, og føyer til at 85-åringen har holdt seg aktiv under coronapandemien med støping av terrasse på hytten.

Skriver bok i sykehussengen

Ulvolden ligger heller ikke på latsiden i sykehussengen, kan Massie melde. 85-åringen har nemlig begynt å skrive på et nytt bokprosjekt som de samarbeider om.

- Etter at jeg mottok videoen hans så sa han: «Samuel, nå må vi kjappe oss å skrive bok». Så, nå har han allerede begynt å skrive. Han har til og med satt en tidsfrist til juli med boken. Nå var det plutselig han som var den store pådriveren, så da må jeg bare følge etter bestefar, humrer han.

NYTT BOKPROSJEKT: I sykehussengen skriver bestefar Arne Ulvolden på en ny bok han og Massie skal utgi sammen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NYTT BOKPROSJEKT: I sykehussengen skriver bestefar Arne Ulvolden på en ny bok han og Massie skal utgi sammen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Om det for øvrig blir like mye pinnekjøtt på bestefar Ulvolden på nyttårsaften er usikkert.

- Jeg tror det blir laks på ham, så det er bra. Han har startet på 2021-kostholdet allerede han, sier barnebarnet lurt.

LES OGSÅ: I sjokk etter dødelig tigerangrep

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer