REALITYTØFFING: Halvor Sveen har vist sin sterke side på «Farmen». Men privat har han en følsom side. Foto: TV 2
REALITYTØFFING: Halvor Sveen har vist sin sterke side på «Farmen». Men privat har han en følsom side. Foto: TV 2 Vis mer

Halvor Sveen fra «Farmen»:

- Innerst inne er jeg en myk mann

Den barske bonden fra Rendalen avslører til Se og Hør at han har lett for å ta til tårene.

Publisert

(Se og Hør): Gårdbrukeren og skogsentreprenøren Halvor Sveen (47) gjorde seg tidlig bemerket som bråsint og hardbarka bonde i årets sesong av «Farmen».

Likevel er han slett ikke bare en hissigpropp.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Halvor Sveen. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Halvor Sveen. Faksimile: Se og Hør Vis mer

– De kalte meg «Bjørnen fra Østerdalen». Det syntes jeg var et bra kallenavn. Men innerst inne er jeg en myk mann, forteller Halvor til Se og Hør.

– Ingen blir så lett rørt som meg, forsikrer Halvor som forteller at han ofte kan være den første i forsamlingen som feller en tåre.

Mye glede

At han har et stort hjerte, viste den nevenyttige hedmarkingen da han for to år siden adopterte to rådyrkalver, som hadde mistet moren sin.

De to små hjerteknuserne fikk navnene «Knoll og Tott».

– De har gitt meg mye glede, selv om det er mye jobb, fortalte Halvor da Se og Hør møtte ham den gangen.

47-åringen fra Rendalen i Hedmark også opplevd vanskelige og tragiske ting.

Til « God kveld Norge» har Halvor fortalt om hvordan han ble vitne til at lillebroren hans døde i en ulykke da han var tre år.

- Det er ganske tøft. Det kommer litt sterkt tilbake når man kommer hit, sa «Farmen»-profilen i TV 2-reportasjen, mens han så med tårevåte øyne på brorens gravsten.

47-åringen, som måtte vokse opp uten lillebroren, legger til at han sørger for at brorens grav alltid er pen og velstelt.

Halvor Sveen fra 2017-utgaven av Farmen forteller om da familien ble rammet av tragedien. Video fra God Kveld Norge Vis mer

Overfor Se og Hør utdyper «Farmen»-deltakeren litt om den tragiske dødsulykken. Han legger ikke skjul på at han med sien egne øyne så lillebroren bli kjørt ihjel.

Selv om Sveen altså bare var tre år gammel den gang, står opplevelsen fortsatt svært tydelig for ham, over 40 år senere:

- Jeg husker veldig mye av det, blant annet at jeg løp opp til mamma og fortalte at Øyvind var død. Det var sterkt. Det var pappa som kjørte skogsmaskinen som tok livet av ham. Det er det verste du kan oppleve som forelder, sier han til Se og Hør.

Selv om han i dag har fått tragedien på avstand, erkjenner Sveen at opplevelsen har gjort noe med ham som menneske.

Og på den tiden da ulykken hadde inntruffet, preget den naturlig nok familien på det dypeste.

- Mamma og pappa fikk begge hjelp i etterkant, pappa var innlagt på psykiatrisk sykehus en god stund. Det var en spesiell tid med mye sorg og følelser, minnes Sveen i dag.

LES OGSÅ: «Farmen»-dramaet du ikke fikk se på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer