INNBRUDD: Natt til fredag var det innbrudd ved dronning Margrethes residens i Aarhus, Marselisborg Slot. Foto: NTB Scanpix
INNBRUDD: Natt til fredag var det innbrudd ved dronning Margrethes residens i Aarhus, Marselisborg Slot. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Innbrudd hos dronning Margrethe

Det er foreløpig uvisst hvorvidt innbruddstyvene har fått med seg verdisaker.

Publisert

Natt til fredag har det vært innbrudd på Marselisborg Slot i Aarhus, et slott dronning Margrethe (79) ofte tilbringer høytider og ferier.

Det melder flere danske medier, deriblant Politiken.

Ifølge avisen var ikke dronningen til stede på Marselisborg Slot på tidspunktet for innbruddet, og politiet ønsker ikke å opplyse hvorvidt innbruddstyvene har fått med seg eiendeler og verdisaker.

Ukjent antall gjerningspersoner

Ifølge Politiken er slottet i Aarhus et sted dronningen tilbringer julehøytiden, noe hun også gjorde i år.

Før nyttår reiste hun imidlertid tilbake til Amalienborg i København, og var derfor ikke til stede på Marselisborg da innbruddet fant sted.

Østjyllands Politi skal ha blitt varslet 01.15, etter at en alarm gikk av da de ubudne gjestene tok seg inn på slottet, hvorpå flere politipatruljer ble sendt. Det er ikke kjent om det skal ha vært en eller flere gjerningspersoner, men ingen var lenger var på åstedet da politiet kom fram, har politiet forklart.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

I ettertid har politihunder forsøkt å spore gjerningspersonene, foreløpig uten hell. Politiet har heller ikke ønsket å si noe om hvilke spor de nå arbeider etter.

Det er også ukjent hvorvidt det var personer til stede på slottet da innbruddet fant sted.

Flere kongelige innbrudd

Marselisborg Slot er altså kongehusets slott i Århus. I tillegg har det danske kongehuset fire slott på Amalienborg, samt et i Sønderjylland - for å nevne noen.

I sommer opplevde for øvrig også dronning Elizabeth (93) av Storbritannia en liknende hendelse, da en inntrenger brøt seg inn på slottet i London, Buckingham Palace.

I motsetning til i dronning Margrethes tilfelle, var imidlertid dronning Elizabeth til stede på slottet da innbruddet fant sted.

Innbruddstyven ved Buckingham Palace skal ha vært en 22 år gammel mann, som skal ha klart å klatre over et gjerde foran slottet for å komme seg inn i dronningens hjem. På innsida av gjerdene skal mannen ha forsøkt å slå inn dørene til den kongelige boligen.

Det kongelige flagget som indikerer at dronning er hjemme, skal på dette tidspunktet ha vært reist.

Ifølge Fox News skal det ha tatt politiet omkring fire minutter å pågripe 22-åringen - samtidig som panikken begynte å bre seg blant slottets personale etter det massive bruddet på sikkerhetsrutinene.

LES OGSÅ: Deler overraskende nyttårsforsett

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer