Ingvar Ambjørnsen: - Jeg er alkis

Ingvar Ambjørnsen snakker åpent ut om sin egen rusbruk, og om den uhelbredelige sykdommen.

<strong>ÅPEN OM MISBRUKET:</strong> - Ruser du deg på alkohol hver dag i 25 år, er du alkoholiker. Det er mange måter å være det på &#8211; jeg snubler ikke rundt på byen, men er rusbruker sier Ingvar Ambjørnsen.  Foto: SCANPIX
ÅPEN OM MISBRUKET: - Ruser du deg på alkohol hver dag i 25 år, er du alkoholiker. Det er mange måter å være det på – jeg snubler ikke rundt på byen, men er rusbruker sier Ingvar Ambjørnsen. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Jeg leverte to bøker i året. Nå skriver jeg bare om kvelden og utover natta, før skrev jeg hele døgnet. Og drakk hele døgnet. Jeg drakk hele dagen og røyket tjall om kvelden. Jeg var konstant rusa. Det holdt motoren i gang, jeg tålte enorme mengder. Det går forholdsvis fort å vende seg til, sier Ingvar Ambjørnsen (55) til Dagbladet.

Anledningen er dokumentarfilmen «Hvit nigger» som vises på NRK i oktover. Forfatteren bak «Elling» og «Pelle og Proffen» er svært åpen om sin egen rusbruk.

- Det er ingen hemmelighet at jeg er på børsten ennå. Jeg er alkis. Ruser du deg på alkohol hver dag i 25 år, er du alkoholiker. Det er mange måter å være det på – jeg snubler ikke rundt på byen, men er rusbruker sier Ambjørnsen.

Han sier likevel at han drikker mindre enn for 15 år siden, og at han legger inn to-tre alkoholfrie dager i uka. I dokumentarfilmen forteller han også at han har prøvd heroin, amfetamin, kokain sopp og LSD. Men røyken har han nå kuttet ut, for to år siden fikk han nemlig den uhelbredelige sykdommen kols etter å ha røyket en pakke rullings hver dag i tretti år.

- Jeg er ikke redd for å dø. Jeg har ingen angst for å dø. Det er mer snakk om hvor ubehagelig det blir å leve, sier Ambjørnsen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg er ganske asosial

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer