­

Ingrid Bjørnov har kreft med spredning

- Så kom kreften. Den beit meg i leggen i fjor sommer, skriver artisten på Facebook.

KREFTSYK: Artist Ingrid Bjørnov forteller på Facebook at hun har kreft med spredning. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
KREFTSYK: Artist Ingrid Bjørnov forteller på Facebook at hun har kreft med spredning. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Den populære artisten Ingrid Bjørnov (54) har fått kreft.

Det forteller hun selv i et innlegg på Facebook torsdag ettermiddag.

I innlegget skriver Bjørnov at hun først fikk kreftdiagnosen i fjor, og at hun ble operert raskt. Nå har kreften imidlertid spredd seg.

«Så kom kreften. Den beit meg i leggen i fjor sommer, jeg ble operert i en fei og kjørte hyperaktiv sykmelding gjennom høsten. Nå er det spredning og jeg må gjennom en hestekur som ikke lar seg forene med reising og pianospill. Det er med tungt hjerte jeg avlyser resten av Steinway to Heaven-turnéen. Legger meg i de beste hender, håper å komme grusomt tilbake», skriver hun.

54-åringen understreker at hun håper på å komme sterkere tilbake fra kreftsykdommen.

Fikk diagnosen like før premieren

Torsdag ettermiddag kom dessuten Ingrid Bjørnovs manager, Lisbeth Wiberg-Olsen, med en pressemelding om den triste og uventede situasjonen som har oppstått.

Der fremgår det at artisten fikk kreftdiagnosen én uke før premieren på forestillingen «Steinway to Heaven».

«Hun ble raskt tatt hånd om av leger/sykehus – og fikk på senhøsten beskjed om at det så ut til å ha gått bra. Hun gjennomførte hele høstturneen, med kun endring på noen få forestillinger, som vi fant nye datoer til», heter det blant annet i pressemeldingen.

Videre i pressemeldingen opplyser Bjørnovs manager at artisten for kun to dager siden fikk den tunge beskjeden om at kreften har kommet tilbake:

«For 2 dager siden fikk hun beskjed om at det nå var kommet tilbake, og vi må derfor avlyse resten av turneen, slik at hun raskt får gjennomført nødvendig behandling. Det betyr at 34 forestillinger og flere utsolgte hus blir berørt. Alle som har kjøpt billetter til forestillingen, hendvender seg der de er kjøpt, for refusjon. Vi beklager den oppståtte situasjonen, men Ingrid vil nå bruke tiden på å bli frisk, slik at hun kan komme tilbake på scenen igjen, om ikke lenge».

Wiberg-Olsen skriver også i pressemeldingen at Bjørnovs nåværende kommentar til situasjonen er den hun har publisert selv på Facebook og Instagram.

Avlyste konserter i høst

I midten av september ble det kjent at Ingrid Bjørnov hadde sett seg nødt til å avlyse flere konserter.

Den gang delte hun en melding på sin Instagram-profil at hun måtte avlyse sine kommende forestillinger på grunn av en skade i beinet.

«Dette er en melding om sykmelding. Jeg krangler med høyre bein og må dessverre kaste inn håndkleet denne uka. Forestillingene i Horten, Larvik, Nøtterøy og Bø må derfor utsettes», skrev hun under et bilde av et «straks tilbake»-skilt hun publiserte på Instagram.

Bjørnov har en lang karriere bak seg, og ble først kjent gjennom popduoen Dollie De Luxe, sammen med Benedicte Adrian - som i høst var aktuell i «Stjernekamp» på NRK.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk ærespris

I tillegg til å gjøre musikalsk suksess med Benedicte Adrian, har Ingrid Bjørnov gjort seg bemerket som soloartist.

Det siste halvåret har hun altså turnert med forestillingen «Steinway to Heaven», som fikk terningkast fem i Dagbladet.

POPDUO: Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian vant den norske finalen i MGP i 1984. Foto: Erik Thorberg/ NTB scanpix
POPDUO: Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian vant den norske finalen i MGP i 1984. Foto: Erik Thorberg/ NTB scanpix Vis mer

Da Se og Hør feiret sitt 35-årsjubileum i 2013, med et stort show på Christiania Teater og etterfest på ærverdige Theatercaféen i Oslo, ble Ingrid Bjørnov tildelt en av de gjeveste prisene, nemlig «Wenche Foss’ Ærespris».

- Jeg er veldig stolt, det er en stor ære. Det er noe med hva slags menneske Wenche Foss var, ikke bare som kunstner, men hennes samfunnsengasjement, og kanskje spesielt opp mot mennesker med Downs syndrom, sa Bjørnov til Se og Hør den gang.

Se og Hør kommer tilbake med mer.

LES OGSÅ: - Jeg får vondt i magen av å lese det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer