Ingerid Stenvold endret bryllupsplanene dagen før vielsen

- Ingen av gjestene visste om det, sier den «Sommeråpent»-aktuelle programlederen til Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: I sommer er Dagsrevyen-anker Ingerid Stenvold (37) aktuell som reisende «Sommeråpent»-programleder i Lofoten-traktene, men jobben er ikke det eneste som bringer henne nordover i år.

NRK-profilen og ektemannen Torkel Halmø har tre års bryllupsdag i år, og hun røper at det nok blir en «hyggelig, liten markering» når familien begynner sommerferien nettopp i Lofoten - der bryllupet fant sted i juni 2012.

En knapp måned før treårsmarkeringen, mimrer Ingerid tilbake til den store dagen, når Seoghør.no møter henne på «Sommeråpent»-lanseringen.

- Jeg husker at vi byttet bryllupsdag. Det lå an til å bli en veldig vakker kveld med midnattssol, og så var det meldt regn dagen etter, da vi egentlig skulle gifte oss, forteller den sympatiske programlederen til Seoghør.no i dag.

Saken fortsetter under bildet.

LURTE ALLE: NRKs Ingerid Stenvold og Torkel Halmø giftet seg spontant kvelden før sin planlagte bryllupsdag sommeren 2012. Her er de fotografert på den planlagte bryllupsdagen sin - med gråvær i bakgrunnen. Foto: Rune Nilsen, Se og Hør
LURTE ALLE: NRKs Ingerid Stenvold og Torkel Halmø giftet seg spontant kvelden før sin planlagte bryllupsdag sommeren 2012. Her er de fotografert på den planlagte bryllupsdagen sin - med gråvær i bakgrunnen. Foto: Rune Nilsen, Se og Hør Vis mer

Det vakre kveldsværet fredag 29. juni 2012, sørget dermed for at Ingerid og Torkel virkelig tok bryllupsgjestene sine på senga.

- Alle gjestene hadde kommet, så da bestemte vi oss rett og slett bare for å skifte dag, noen timer før! Så da gjorde vi det. Ingen av gjestene visste det, så de fikk ikke pynta seg, minnes 37-åringen lattermildt.

Se hele intervjuet med Ingerid Stenvold øverst i saken!

Dobbel bryllupsmarkering

Dagen etter den spontante utendørsvielsen ble nemlig den planlagte seremonien gjennomført, ved Lofotmuseet i Kabelvåg. Etterpå ble det bryllupsfest i Nyvågar, der gjestene fikk vist seg frem i finstasen.

Blant bryllupsgjestene var skistjernen Thomas Alsgaard (43), NRK-journalistene Harald Thingnes (46) og Jan Petter Saltvedt, samt tidligere Nordlys-redaktør og nåværende sekretariatsleder i Arbeiderpartiet, Hans Kristian Amundsen (55).

- Vi ble tatt fullstendig på senga, innrømmet Ingerids forlover, NRK-kollega Siv Helberg (45) til Se og Hør i 2012.

Saken fortsetter under bildet.

OVERRASKET: Ingerid Stenvolds NRK-kollega og forlover, Siv Helberg (t.h), var ikke forberedt på venninnens spontante vielse for tre år siden. I 2009 var de to «Sommeråpent»-programledere. Foto: NTB scanpix
OVERRASKET: Ingerid Stenvolds NRK-kollega og forlover, Siv Helberg (t.h), var ikke forberedt på venninnens spontante vielse for tre år siden. I 2009 var de to «Sommeråpent»-programledere. Foto: NTB scanpix Vis mer

For mange innebærer et bryllup nitidig planlegging til minste detalj, der man gjør sitt beste for at alt skal gå som planlagt.

Mens i Ingerid og ektemannens tilfelle, ble altså fleksibilitet et helt sentralt element.

- Det er jo veldig usikkert med det fine været nordpå. Så da vi hadde den der veldig fine dagen, tenkte vi det ville vært synd å ikke utnytte den maksimalt, så da gjorde vi det, forklarer NRK-programlederen med et smil til Seoghør.no.

Ingerid Stenvold og Torkel Halmø har to barn sammen. Et drøyt år før bryllupet sitt, fikk paret en liten datter. Og i februar 2014, kom datter nummer to til verden.

«Sommeråpent» starter 21. juni.

Disse skal lede «Sommeråpent» på NRK i år:

- Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave (Vadsø - Harstad)
- Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase (Narvik - Vega)
- Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen (Brekstad - Ulsteinvik)
- Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch (Florø - Os)
- Carina Olset og Tarjei Strøm (Odda - Haugesund)
- Haddy N’Jie og Tore Strømøy (Utsira - Farsund)
- Dan Børge Akerø og Jeannette Platou (Mandal - Larvik)
- Marte Stokstad og Anne Rimmen (Horten - Oslo)

LES OGSÅ: Slik holder kronprins Haakon seg i form