- Ingenting er verre enn å miste et barn

Espen «Shampo» Knutsen snakker ut om dødsulykken i 2002.

TUNGT: Ifølge Espen «Shampo» Knutsen er det fortsatt vondt å tenke på den forferdelige ulykken i 2002.  Foto: Scanpix
TUNGT: Ifølge Espen «Shampo» Knutsen er det fortsatt vondt å tenke på den forferdelige ulykken i 2002. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO:  Espen «Shampo» Knutsen (38) regnes som en av tidenes beste norske ishockeyspillere, og scoret hele 207 internasjonale mål som proffspiller før en nakkeskade tvang han til å legge opp i 2005. 

Gjennom sin karriere opplevde han mange opp- og nedturer, men den verste episoden var da Shampos lag Blue Jackets spilte en NFL-kamp mot Calgary Flames i mars 2002. 

Under kampen fyrte nordmannen av et skudd som gikk via vantet og ut mot publikum. Pucken traff da 13 år gamle Brittanie Cecil i hodet, og ungjenta døde av skadene to dager etter ulykken

I et ferskt intervju med kvinnebladet Kamille snakker 38-åringen ut om ulykken, og innrømmer at det er vondt å tenke på at et foreldrepar mistet barnet sitt den dagen.

Særlig siden sønnen hans Emil (11) nå er på nesten samme alder som Brittanie Cecil.

- Jeg tenker at det ikke er noe i verden som er verre enn å miste et barn. En pappa skal ikke overleve barnet sitt, sier han til Kamille.

Ifølge Knutsen har han imidlertid forsont seg med at dødsfallet var en forferdelig ulykke, og ikke hans skyld.

Han takket også nei til hjelp fra idrettspsykologer etter hendelsen. 

- Det var ikke unormalt at pucken gikk over vantet. Det skjedde omtrent under hver kamp, men det var jo aldri noen som døde av det. Jeg visste at det ikke var min skyld, men at det var en utrolig tragisk ulykke. Opp i gjennom karrieren har jeg flere ganger fått tilbud om å snakke med idrettspsykologer, men jeg har aldri hatt behov for det, og det hadde jeg heller ikke etter ulykken. Jeg takler sånne ting best alene. Dette var en ulykke. Jeg kunne ikke grave meg ned, jeg måtte se framover, sier han.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!  

LES OGSÅ: - Gjenforent med eksen