- Ingen visste om «Farmens» 24-timersregel

Det er ikke bare Kim Sondre Krantz Hagen av «Farmen»-deltagerne som føler seg feilinformert av TV 2-produksjonen. TV-kanalen hevder alt skyldes en misforståelse.

VISSTE LITE: - Det kommer som en forbauselse. Nå i ettertid sperrer opp øynene når jeg leser om 24-timersregelen. Slik jeg ser det ante ingen noenting om 24-timersregelen, sier Tommy Rodahl, an av deltagerne i «Farmen» til Seher.no. Foto: TV 2
VISSTE LITE: - Det kommer som en forbauselse. Nå i ettertid sperrer opp øynene når jeg leser om 24-timersregelen. Slik jeg ser det ante ingen noenting om 24-timersregelen, sier Tommy Rodahl, an av deltagerne i «Farmen» til Seher.no. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Denne uka skrev «God kveld, Norge» at «Farmen»-deltager Kim Sondre Krantz Hagen (27) ikke ble opplyst om 24-timersregelen da han skadet seg på gården i Telemark.

Bakgrunnen for skaden var at det gikk fryktelig galt da Kim Sondre tok med seg en slegge ut i skogen for å øve på en av grenene i tvekampen. Da han slo ned spikeren, bommet han og traff fingeren - som ble knust.

- «Skal du ha legehjelp utenfor gården, så må du trekke deg fra «Farmen», var beskjeden jeg fikk, fortalte Kim Sondre Krantz Hagen til nettstedet, noe han også bekrefter til Seher.no.


– Dette ser ut til å basere seg på en misforståelse. Måten vi hånderer slike saker på er med en 24-timers regel; hvis folk blir tatt ut av «Farmen» i mer enn 24 timer, tar vi de ut av programmet, sa informasjonsmedarbeider i TV 2, Alex Iversen til «God kveld, Norge».
 
Til Seher.no forteller også flere «Farmen»-deltagere at de ikke visste om at det fantes en 24-timersregel, som sier at man kan forlate gården og komme tilbake. Men bare dersom man er tilbake innen 24 timer.

- For oss deltagere var det en vedtatt sannhet at vi ikke fikk forlate gården i det hele tatt. Jeg har aldri hørt om en 24-timersregel. Alle tenkte at dersom man ble rodd vekk, da ville man aldri få komme tilbake til gården igjen, sier Tommy Rodahl (47) til Seher.no.

Kim Sondre Krantz Hagen hadde enorme smerter etter å ha skadet fingeren sin. Til Seher.no forklarer han at legen ankom gården et par timer etter at ulykken var et faktum. Dette bekreftes av konkurrenten Tommy.

- Men det virket som to døgn. Jeg vet ikke hva jeg forventet, man kan jo ikke akkurat amputere den, men jeg kunne vel fått en sprøyte i rumpa eller noe? Vi er i 2011, nå får man hjelp med morfin og greier. Men jeg fikk bare et plaster, forteller Krantz Hagen, som sa «Stikk hjem, din nisse» til legen i skuffelse over behandlingen.

Etter å tatt røntgen av fingeren da han kom hjem fra gården, fikk 27-åringen beskjed om at fingeren var knust på tre steder. Av legene fikk han beskjed om at han må operere ut tre biter, men selv vil han vente å se hvordan det utvikler seg før han går til det skrittet.

For noen uker siden fikk TV-seerne se at en annen deltager, Julie Aas Rye, brøt ut i voldsomme magesmerter på telemarksgården. Også hun fikk legebesøk under innspillingen, og overfor Seher.no blir Rye svært overrasket når hun hører om regelen om at de har lov til å forlate stedet for å dra til lege dersom de er tilbake innen 24 timer.

- Jeg fikk beskjed om at hvis jeg forlot «Farmen», da var jeg ute av programmet. Jeg spurte helt tydelig og fikk et like tydelig svar, forteller hun..


Ifølge Julie var produsenten, programleder Gaute Grøtta Grav og en til som hun ikke husker navnet på, til stede rett før legen ankom for å se på henne. Men hun husker ikke hvorvidt hun stilte spørsmålet mens disse tre var til stede.

Hun husker heller ikke hvem i produksjonen hun snakket med da hun fikk beskjed om at hun måtte forlate «Farmen» for godt hvis hun reiste.

- Det er jo litt dumt hvis det finnes en slik regel og vi ikke ble opplyst om den når vi spurte. Jeg hadde absolutt trengt en bedre behandling enn det jeg fikk på gården. Det er synd dersom jeg også hadde hatt krav på en bedre behandling, mener hun.

Tommy Rodahl synes også det er rart at deltagerne var totalt uvitende om regelen.

- Det kommer som en forbauselse. Nå i ettertid sperrer opp øynene når jeg leser om 24-timersregelen. Slik jeg ser det ante ingen noenting om 24-timersregelen. Alle var inneforstått med at skulle man vekk fra øya, da kom man ikke tilbake. Hvor «vår» informasjon kom fra aner jeg ikke, det var bare en vedtatt sannhet. Et eller annet sted har det sviktet.

Samtlige deltagere Seher.no har vært i kontakt med onsdag forteller at det ikke fantes noen lege på «Farmen»-gården. Dersom legen ble tilkalt, tok det flere timer før han ankom, får Seher.no opplyst.

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, presiserer til Seher.no at det ikke finnes en skreven regel i «Farmen»-produksjonen om at man kan forlate gården i 24 timer ved en sykdom, men at det var mer en tommelfingelregel.

- Her vil det alltid ligge skjønn til grunn, og kompetent medisinsk ekspertise vil alltid bli konsultert underveis. I prinsippet er det ingenting i veien for å ta noen ut for en kort periode for å gi hjelp eller behandling, noe som også har skjedd tidligere.

- Men vi tar helst ikke deltagere ut av den «Farmen»-bobla man har brukt så mye tid på å etablere. Dersom deltagere blir så alvorlig syke eller skadet at de må forlate gården, så er de nok i de fleste tilfeller til det beste for deltakerne selv at de får muligheten til å reise hjem og komme seg til hektene igjen, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Dette spillet var bare en bløff  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer