- Ingen tvil om at det er min sterkeste dag på jobb

Atle Bjurstrøm vil aldri glemme de dramatiske timene i Dagsrevyen-studioet 22. juli for fire år siden.

Publisert

SEOGHØR.NO: NRK-profil Atle Bjurstrøm (41) var nylig å se som «Sommeråpent»-programleder sammen med Ida Nysæter Rasch (30).

Imidlertid er det som nyhetsanker i Dagsrevyen han er aller mest kjent. Denne jobben fører med seg mange tragiske hendelsesnyheter, og denne uken er det akkurat fire år siden Bjurstrøm hadde sin hittil sterkeste dag på jobb.

- Det er det vel ingen tvil om at det er 22. juli. Da hadde jeg fri, og var hjemme. Og så ble jeg ringt til, for vi trengte jo masse folk til å jobbe. Dét er en dag på jobb som jeg aldri kommer til å glemme. Dessverre, minnes Atle Bjurstrøm overfor Seoghør.no i dag.

22. juli 2011 rammet terroren Norge, da Anders Behring Breivik (36) gjennomførte terrorangrepene som drepte henholdsvis åtte personer i regjeringskvartalet og 69 personer - nesten halvparten av dem ungdommer - på Utøya.

TUNG HELG: Et svært preget kongepar utenfor Oslo domkirke i anledning minnegudstjenesten 24. juli 2011, to dager etter terrorangrepene. Kong Harald snakker med biskop Ole Christian Kvarme (t.v). Foto: Samfoto
TUNG HELG: Et svært preget kongepar utenfor Oslo domkirke i anledning minnegudstjenesten 24. juli 2011, to dager etter terrorangrepene. Kong Harald snakker med biskop Ole Christian Kvarme (t.v). Foto: Samfoto Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Tenker på de pårørende

22. juli-helgen for fire år siden gav deriblant Atle Bjurstrøm det norske folk, som satt lamslått foran TV-skjermene, løpende oppdateringer om det grufulle som skjedde. Han forteller til Seoghør.no at han har samme innstilling til alle tragedier han rapporterer om.

- Hvordan takler du det å presentere harde, tunge nyheter på jobb?

- Uansett hva det er så har jeg alltid sånn at jeg tenker: Det sitter noen der hjemme som savner informasjon, som er redde for at politi og myndigheter ennå ikke har fortalt alt. Og da er det viktig å være nøye. Kvalitetssikre den informasjonen vi har, og gjøre en skikkelig god jobb. Fordi det sitter noen der hjemme, som har krav på informasjon. Og det er det eneste jeg tenker på, legger Dagsrevyen-ankeren til overfor Seoghør.no.

RUTINERT: Atle Bjurstrøm har vært nyhetsanker i Dagsrevyen siden 2003, i tillegg til å lede andre programmer. Her sammen med Dagsrevyen-medanker Ingvild Bryn. Foto: Ole Kaland, NRK
RUTINERT: Atle Bjurstrøm har vært nyhetsanker i Dagsrevyen siden 2003, i tillegg til å lede andre programmer. Her sammen med Dagsrevyen-medanker Ingvild Bryn. Foto: Ole Kaland, NRK Vis mer

Se hele intervjuet med Atle Bjurstrøm øverst i saken!

Den sympatiske programlederen legger ikke skjul på at både nasjonale og internasjonale nyheter gjør inntrykk på ham. Etter sending er det ofte hendelser Bjurstrøm må bruke tid på å fordøye.

- Det er klart at det har kommet en tåre. Det har det gjort. 22. juli gjorde det det. Fordi da sitter du og fordøyer alle de historiene du har formidlet, forteller Atle Bjurstrøm med ettertrykk.

«Sommeråpent» startet 21. juni - med Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh som programledere.

Disse leder «Sommeråpent» på NRK i år:

- Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave (Vadsø - Harstad)
- Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase (Narvik - Vega)
- Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen (Brekstad - Ulsteinvik)
- Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch (Florø - Os)
- Carina Olset og Tarjei Strøm (Odda - Haugesund, 21. - 25. juli)
- Haddy N’Jie og Tore Strømøy (Utsira - Farsund, 28. juli - 1. august)
- Dan Børge Akerø og Jeannette Platou (Mandal - Larvik, 4. august - 8. august)
- Marte Stokstad og Anne Rimmen (Horten - Oslo, 11. august - 15. august)

LES OGSÅ: Ellie Goulding delte private bilder fra Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer