EN POPULÆR MANN: - Det har tatt helt av, med autografskriving og bilder så og si hver eneste dag. Og jeg må vel være så ærlig å si at jeg ikke helt skjønner hva som er så spennende lenger, forteller Petter Pilgaard til Seher.no. Foto: Bjørn Ekker/Seher.no
EN POPULÆR MANN: - Det har tatt helt av, med autografskriving og bilder så og si hver eneste dag. Og jeg må vel være så ærlig å si at jeg ikke helt skjønner hva som er så spennende lenger, forteller Petter Pilgaard til Seher.no. Foto: Bjørn Ekker/Seher.noVis mer

- Ingen tjener på å være en idiot

Så snill har "Paradise"-Petter vært, at 25.000 har lagt ham til på Facebook.

SEHER.NO: Petter Pilgaard (29) har fått masse oppmerksomhet og bred mediedekning etter at han vant "Paradise Hotel" tidligere i år. Nå har det roet seg litt, men fortsatt er han en svært populær mann blant det norske folk.

Seher.no og "Sommerpraten" møter 29-åringen på Solli Plass på Frogner i Oslo, og det er en åpenhjertig Pilgaard som snakker ut om tiden etter "Paradise", sommeren, samt den gedigne oppmerksomheten han har fått.

Stiller opp for fansen
- Jeg er litt paranoid, sier Petter som svar på hvorfor han ikke svarer på henvendelsene han får fra fansen.

- Paranoid?

- Ja, man vet jo aldri hvem som som sender melding, eller hvor gamle de er. For alt jeg vet kan de jo være 12 år gamle, noe som igjen kan slå tilbake på meg.

På det verste fikk Pilgaard mellom femti og hundre henvendelser hver dag på telefonen, noe som førte til at han så seg nødt til å skaffe seg hemmelig nummer. Nå er tallet nede i cirka 20. Men det verste "trøkket" har kommet på Facebook, der 25.000 mennesker har lagt ham til.

- Det har tatt helt av, med autografskriving og bilder så og si hver eneste dag. Og jeg må vel være så ærlig å si at jeg ikke helt skjønner hva som er så spennende lenger.

Å ikke svare på meldinger er én ting. Men dersom folk kommer bort til ham på gata, da stiller Petter alltid velvillig opp - selv om skulle sitte på restaurant og spise med familien.

- Jeg er meg selv hele tiden, og synes det er bra å være høflig med andre mennesker. Selvfølgelig, man bør vel kanskje ha litt respekt hvis jeg sitter med sine nærmeste, men det bryr meg egentlig ikke. Jeg tar meg tid til dem uansett, så lenge de ikke kaster ting etter meg, smiler han.

Vil ikke ta sjanser
Vinneren av vårens store TV 3-suksess legger ikke skjul på at han liker oppmerksomheten - tross alt. Samtidig innrømmer han at det er litt slitsomt - spesielt når han skal ut med gutta på byen.

- Folk mener det jo bare hyggelig, men ja, det kan være litt slitsomt når 200 folk skal snakke med deg slik at man ikke får brukt tiden på dem man faktisk er ute sammen med. Jeg trodde det skulle gi seg etter hvert, men det har det ikke gjort. Kanskje det er fordi jeg er for snill, sier 29-åringen, som likevel ikke har noen planer om å legge om akkurat den stilen.

- Ingen tjener på å være en idiot, sier han.

- Hva med de 25.000 Facebook-henvendelsene? Har du sagt ja til alle, Petter?

- He he, nei. Nå har det seg vel sånn at man bare kan ha 5.000 venner eller noe, så jeg ligger litt under den grensa. Jeg vet ikke om det stemmer, men jeg vil ikke ta noen sjanser uansett.

- Folk er kjendiskåte
Opprinnelig skulle "Paradise Hotel"-vinneren til St. Tropez denne sommeren, men diverse "prosjekter" ødela for akkurat det. Om ikke så lenge drar han derimot til Sør-Afrika - også det på grunn av noen prosjekter.

- Hvordan er den perfekte sommeren for deg?

- Jeg liker å være på sjøen, og Sørlandet er jo fint. Svenskekysten er også et alternativ, men jeg liker også å reise til utlandet. St. Tropez er gull, jeg elsker rivieraen. Samtidig må jeg si at så lenge det er fint vær, er Norge et veldig undervurdert ferieland. Oslo er jo også en fin ferieby.

Sommeren er til for å nytes, i hvert fall for de fleste. Men Petter Pilgaard har ikke alltid tiden som trengs.

- Jeg slapper best av hjemme foran TV'en. Og det er noe jeg virkelig savner - å sitte helt hjernedød foran apparatet, skru av telefonen - og ikke konversere med noen. Men det skjer alt for sjelden, forteller Petter, som ikke ser på seg selv som en kjendis til tross for all oppmerksomheten han får.

- Jeg kaller ikke meg selv for en kjendis, nei. Personlig mener jeg at man bør ha gjort noe fornuftig for å kunne kalle seg det. Men det er jo gøy, man blir invitert på mye. Til tider merker man også at folk er kjendiskåte, man får litt ekstra service her og der, smiler 29-åringen til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg er ikke homo