Barack Obama:

- Ingen større glede

Barack Obama letter på sløret om døtrenes forhold. Det har ifølge ham ikke alltid vært like nært.

AVSLØRER: Barack Obama åpner seg om hvordan forholdet til døtrene har endret seg. Foto: Pete Souza/Rex/NTB
AVSLØRER: Barack Obama åpner seg om hvordan forholdet til døtrene har endret seg. Foto: Pete Souza/Rex/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få som har hatt en liknende oppvekst som det døtrene til tidligere president og førstedame Barack (59) og Michelle Obama (56) har hatt. Da faren vant valget i 2008 ble verdens søkelys rettet mot ham, noe som naturligvis også innebar at familien hans ble observert med argusøyne.

Døtrene Malia og Sasha er i dag 22 og 19 år gamle, men tilbrakte åtte år av livet i Det hvite hus før Donald Trump (74) overtok presidentskapet for fire år siden.

- Søsterlig konkurranse

I dag lever de to søstrene et langt mer tilbaketrukket liv. Det skal riktignok nevnes at de nå og da dukker opp i internasjonal presse, som da de ga sitt første offisielle intervju tidligere i år. Nå er det imidlertid pappa Barack som skaper overskrifter om døtrene.

I et større intervju med People forteller han nemlig hvordan forholdet deres har endret seg med årene.

- Jeg tror at deler av det som er så vakkert, er å se Malia og Sasha bli så gode venner. Det er tre år mellom dem, og da en var 16 og en 13 så var det fremdeles en søsterlig konkurranse mellom dem, forteller han.

DEN GANG DA: Obama-familien fikk livet snudd på hodet da Barack vant presidentvalget i 2008. Her tre år seinere. Foto: Shutterstock / REX / NTB
DEN GANG DA: Obama-familien fikk livet snudd på hodet da Barack vant presidentvalget i 2008. Her tre år seinere. Foto: Shutterstock / REX / NTB Vis mer

Ifølge den berømte faren har døtrene kranglet slik som søstre ofte gjør, om alt fra å rappe klær til å irritere seg over ting den andre gjør. Ifølge den tidligere presidenten hører imidlertid slike diskusjoner til fortiden.

- Nå er de begge gamle nok til at de heller nyter hverandre selskap. Å være sammen som familie, og se hvordan de har blitt to fantastiske kvinner, det finnes ingen større glede enn det, innrømmer 59-åringen.

- Ble lei av oss

Malia går sitt siste år ved Harvard University, mens Sasha er andreårsstudent ved University of Michigan.

I likhet med de fleste andre elever og familier har også Obama-familiens hverdag blitt kraftig påvirket av coronasituasjonen. Til å begynne med skal familien ha vært svært fornøyd med å få tilbringe så mye tid sammen.

- Vi var veldig organiserte, og vi tilbrakte dagene fra hverandre med våre respektive jobber. Jentene studerte fortsatt på vårparten. Så vi jobbet, vi trente og så kom vi sammen på kveldstid, forklarte Michelle tidligere i år ifølge People.

USAs tidligere førstedame fortalte hvordan familien da ville holde på med fellesaktiviteter, men så ble uker til måneder, og døtrene ble langt mindre begeistret for å tilbringe så mye tid hjemme.

- Jeg tror barna våre ble litt lei av oss. Noe som var greit fordi vi var ganske lei av dem. Så kom sommeren, og vi kunne være litt mer ute, forklarte moren videre.

GODE VENNER: Ifølge faren skal Sasha og Malia ha blitt nære venner de siste åra. Her sammen i 2013. Foto: Joe Klamar / AFP / NTB
GODE VENNER: Ifølge faren skal Sasha og Malia ha blitt nære venner de siste åra. Her sammen i 2013. Foto: Joe Klamar / AFP / NTB Vis mer

Da døtrene stilte til sitt første intervju tidligere i år, åpnet de opp om tiden etter at faren ikke lenger hadde rollen som USAs president. Etterhvert som fokuset på familien gradvis forsvant, ble det lettere for både barna og moren å leve sine egne liv.

LES OGSÅ: Brutalt ærlig om ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer