I LUKSUSFELLEN: Janne Jørgensen og Thomas Transeth viser i sesongpremieren av «Luksusfellen» akkurat hvor komplisert på mange plan økonomiske problemer kan være. Her får de hjelp av Elin Ørjasæter og Hallgeir Kvadsheim. Foto: TV3
I LUKSUSFELLEN: Janne Jørgensen og Thomas Transeth viser i sesongpremieren av «Luksusfellen» akkurat hvor komplisert på mange plan økonomiske problemer kan være. Her får de hjelp av Elin Ørjasæter og Hallgeir Kvadsheim. Foto: TV3 Vis mer

Ingen skam å snu på krona

Men snart må vi få se hva som skjer i møtene med kreditorene...

Publisert
NÅR KJÆRESTEN HAR bestilt kredittkort i ditt navn, du selv ikke oppdager det før du får selvangivelsen i posten, du må sette lås på postkassa for at kjæresten din ikke skal få lurt unna regningene, og at du må gi ham ukepenger for å ha kontroll, da er «Luksusfellen» tilbake på sitt beste.

MENS FJORÅRSPREMIEREN
ble fjaset bort med to små-Røkker uten andre problemer enn dumskap, er «Luksusfellen» heldigvis tilbake der de hjelper mennesker med virkelige problemer i årets premiere.

PROBLEMENE TIL JANNE OG THOMAS er i ferd med å velte familien, og her er det ting å ta tak i både på det økonomiske, men også på det emosjonelle planet.

«FØLELSENE STAKK skikkelig i hjertet, hadde aldri trodd han vill la det gå så langt at han ville utsette familien vår for det», sier Janne, som er med i første program.

«DEN SITUASJONEN JEG er i nå, den er ikke så veldig bra. Jeg har ødelagt tilliten til Janne og jeg har påført oss masse ekstra kostnader», sier kjæresten hennes Thomas. 

MAN KAN VIRKELIG føle fortvilelsen hos begge to. Ja, han har vært naiv og dum, men det blir likevel ikke noen skurkehistorie ut av det. «Luksusfellens» nyeste medlem, Elin Ørjasæter, balanserer bildet når hun peker på det paradoksale med at samtidig som Thomas har påført Janne enormt med gjeld, har han også økt verdien på huset hennes kraftig med sin iver etter å pusse opp.

SOM SÅ OFTE I «LUKSUSFELLEN», kunne mange av problemene vært unngått om folk hadde snakket like åpent om økonomi, som TV3s realitydeltakere snakker om sex. Men skammen er ofte større når det kommer til problematisk økonomi. Derfor er også «Luksusfellen» så viktig. Det viser hvor lett man kan komme inn i økonomiske problemer – og hvilke enkle grep alle kan ta for å komme seg ut av dem.
 
DET STØRSTE SAVNET med «Luksusfellen» er at man altfor sjelden får være med inn i forhandlingene med kreditorer og banker. Først når «Luksusfellen» gjør det, vil også forbrukeraspektet med programmet være fullgodt. Slik det er nå får man en sterk mistanke om at kreditorer og banker er mer tilbøyelig til å lempe på kravene når de ser Hallgeirs profilerte skalle, enn når andre med kreditorene på nakken skal snakke ned renta si.

SOM VANLIG SKULLE man gjerne også sett om folk faktisk klarte å holde budsjett mer enn én måned. For økonomiske problemer er nok litt som med slanking: Det er lett å gå ned de første kiloene – men det å holde vekta permanent er det vanskelige...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Er dette årets TV-øyeblikk?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer