Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Foto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

- Ingen skam å bli voldtatt

Martine Aurdal vil ta vekk skyldfølelsen fra voldtatte kvinner.

SEHER.NO: Det var i sommer at den profilerte feministen og journalisten Martine Aurdal (29) for første gang snakket ut om at hun ble voldtatt på en skoletur i Danmark for 13 år siden.

Hun hadde sett den svenske tenåringsbloggeren Blondinbella (17) sitt innlegg om sexovergrepet hun ble utsatt for i sommer, og ville få frem sin historie.

I debattprogrammet "Studio 5" snakker begge jentene ut om overgrepene. Samtidig ønsker de å bli kvitt alle tabuene knyttet til voldtekt.

- Jeg har aldri snakket så åpent om noe så personlig før. Du er årsaken til at jeg gjør dette. Da får vi stå løpet ut, sier Martine Aurdal til Dagbladet.

Hun sikter til Blondinebella, som egentlig heter Isabella Löwengrip.

- Jeg følte en utrolig lettelse da jeg leste Isabellas blogg om overgrepet. Den slapp ut litt av skamfølelsen min. Jeg skulle ønske at jeg reagerte slik hun gjorde for 13 år siden. Men jeg var så redd for å få offerstempelet i panna mi, at jeg valgte å late som om ingenting hadde skjedd, sier Aurdal.

De to jentene er begge enige om at det ikke er en skam å bli voldtatt. Nå vil de at kvinner skal slutte å føle seg skyldige i slike situasjoner.

- Jeg måtte få det ut. Jeg har en halv million lesere hver uke, og så dette som en anledning til å kunne si til andre voldtatte jenter: Våg å prate om overgrepet, våg å anmelde det. Vi er ikke ofre. Vi har ingenting å skamme oss over, sier Löwengrip til Dagbladet.

Aurdal og Löwengrip i debatt kan du se i "Studio 5" på kanalen FEM klokken 21.30.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Voldtatt på skoletur i Danmark