Evangeline Lilly:

- Ingen skal bli tvunget

Har tidligere blitt refset for å nekte sosial distansering og isolering.

PROTEST: Skuespiller Evangeline Lilly dukket opp under en protest mot vaksinemandater i USA. Foto: Peter Wintersteller/BEI/REX/NTB
PROTEST: Skuespiller Evangeline Lilly dukket opp under en protest mot vaksinemandater i USA. Foto: Peter Wintersteller/BEI/REX/NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-skuespiller Evangeline Lilly (42), kjent fra store filmer og serier som Marvels «Ant-Man», «Hobbiten» og «Lost», vekket stor oppsikt tidligere i pandemien.

Da uttalte stjernen at hun nektet å overholde reglene om sosial distansering og isolering, noe hun fikk mye refs for. Hun beklaget seg senere for uttalelsen.

Nå vekker hun imidlertid oppsikt igjen, etter at hun forrige helg protesterte mot vaksineringen som nå pågår verden rundt, ifølge Sky News.

«ANGELINA-19»: Det tunisiske TV-programmet får flere til å rase. WHO mener de er med på å spre vaksineskepsis. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NessmaTV Vis mer

«Ingen skal bli tvunget»

Forrige helg befant skuespilleren seg i Washington D.C., der hun støttet en fredelig protest for «kroppslig suverenitet». Der marsjerte hun mot implementeringen av vaksinemandater i USA.

«Jeg mener at ingen noen gang skal bli tvunget til å injisere kroppen sin med noe, mot sin vilje», skriver hun til et innlegg på Instagram.

Spesielt trekker 42-åringen fram trusselen om voldelige angrep, arrestasjon eller fengsling uten rettssak, tap av jobb, hjemløshet, sult, tap av utdanning, tap av nære og kjære og ekskludering fra samfunnet.

«Dette er ikke riktig måte. Dette er ikke trygt. Dette er ikke sunt. Dette er ikke kjærlighet. Jeg forstår at verden lever i frykt, men jeg tror ikke at å svare på frykt med tvang vil fikse problemene våre»

«Jeg var for retten til å velge før pandemien, og er fremdeles for retten til å velge i dag», avslutter hun.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

Reagerer

42-åringen får mye støtte fra følgerne i kommentarfeltet, men flere har tilsynelatende reagert sterkt. Blant disse er Lillys Marvel-kollega Simu Liu, som spiller i filmen «Shang-Chi».

I et innlegg på Twitter, publisert kort tid etter 42-åringens innlegg, skriver skuespilleren at han mistet begge besteforeldrene til covid.

«Jeg mistet besteforeldrene mine til covid i fjor. De ventet på å få vaksine. Jeg var heldig som var dobbeltvaksinert og har fått boosterdosen da jeg fikk corona for to uker siden. Føltes som en forkjølelse».

«Mediene må slutte å sette søkelyset på meninger som ikke er forankret i fakta eller vitenskap», skriver han videre.

«Ant-Man»-kollega David Dastmalchian skriver følgende i et eget innlegg:

«Det er så uheldig når folk med en stor plattform bruker den plattformen til å dele uansvarlige ting».

Det er ikke bekreftet om kollegaenes innlegg er rettet mot Evangeline Lilly.

LES OGSÅ: «Hundekrise»: - Føler meg litt kriminell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer