«Kompani Lauritzen»:

- Ingen scener klippet bort

Den tredje sesongen startet midt oppi den pågående krigen. På tross av det forteller TV 2s pressesjef at ingen endringer ble gjort i programmet.

KJEMPET: Marius Skjelbæk, Rikke Isaksen, Emilie Voe Nereng og Emilie Enger Mehl kjempet alle om seieren i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
KJEMPET: Marius Skjelbæk, Rikke Isaksen, Emilie Voe Nereng og Emilie Enger Mehl kjempet alle om seieren i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld var det endelig duket for den store finalen i «Kompani Lauritzen». Etter ni beinharde uker, var det til slutt justisminister Emilie Enger Mehl som gikk helt til topps (28) og vant konkurransen.

Det var riktignok ingen enkel finaleetappe, hvor målet var å hindre at kompaniet ble utsatt for propaganda fra fienden. Rikke Isaksen (27) og Emilie Voe Nereng (26) var hakk i hæl på Mehl, men sistnevnte karret seg til slutt opp den siste bakken og var den første som kom i mål.

- Fy fader, det er sjukt. Herregud, sa en andpusten Mehl da hun kom i mål, mens hun ble hyllet av de tidligere utslåtte deltakerne.

FLØRTING: Under årets Kompani Lauritzen florerte det med romanserykter mellom justisminister Emilie Enger Mehl og programleder Dennis Siva Lie. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Celina Morken. Vis mer

- Ble gjort vurderinger

Etter at innspillingen var over ble Mehl innsatt som justisminister, og det er flere som har spekulert på hva TV 2 og produksjonen egentlig tenkte da det ble kjent for offentligheten.

- Både TV 2 og produksjonen opplever det som utelukkende positivt at vi har en justis- og beredskapsminister som også er vinner av «Kompani Lauritzen», forteller Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2.

Den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen» begynte å rulle på norske TV-skjermer bare to dager etter at Russland invaderte Ukraina, noe som førte til at produksjonen bestemte seg for å gjøre endringer i den nye utgaven av programmet som kommer til høsten.

SEIER: Vinner Emilie Enger Mehl fikk en god klem av oberst Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SEIER: Vinner Emilie Enger Mehl fikk en god klem av oberst Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Det førte riktignok også til spekulasjoner på sosiale medier om hvordan denne sesongen kom til å utspille seg.

På spørsmål om det på noe tidspunkt ble avholdt «krisemøter» i kanalen, eller om det noen gang ble vurdert å gjøre endringer i årets sesong, svarer Dahl følgende til Se og Hør:

- Nei, men det ble gjort vurderinger rundt promoteringen og lanseringen av programmet. Krigen i Ukraina påvirker åpenbart hverdagen i et mediehus som TV 2, men dette gjelder først og fremst nyhetsavdelingen vår. Underholdningsprogrammene våre blir i mindre grad berørt av nyhetsbildet.

ELSKET DET: Da Emilie Voe Nereng var på inne på Kompani Lauritzen styrte kjæresten instagrammen hennes. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Celina Morken. Vis mer

- Ingen endringer

Fra første stund ble både krigsscener og Mehls rolle tydelig merket i årets sesong. Om programmet noensinne sto i fare eller om det ble vurdert å skyve det til høsten, svarer Dahl:

- Det var aldri aktuelt for TV 2 å skyve programmet til høsten. Selv om «Kompani Lauritzen» har militære rammer, har programmet få paralleller til det som skjer i Europa nå. Programmet er et rent underholdningsprogram der deltakerne får teste egne grenser, og fokuset er på historier om mestring og samhold, forteller Dahl.

- Vi har derfor ikke gjort noen endringer i programmet utover å gjøre seerne oppmerksomme på at det i noen episoder er krigsliknende situasjoner, legger han til.

«KOMPANI LAURTIZEN»: Marius Skjelbæk går på en kjempebom. Video: TV 2 Vis mer

- Har Emilies rolle som justisminister på noen måte skapt problemer underveis for TV 2?

- Nei, at Emilie Enger Mehl er justis- og beredskapsminister har ikke skapt problemer for TV 2.

- Var dere på noe tidspunkt redd for at «Kompani»-vinneren skulle utebli/dumpe dere fra finalefesten?

- Nei. Dersom Mehl ikke hadde hatt anledning til å delta på finalefesten ville vi selvsagt hatt full forståelse for det. Det er ingen krav fra TV 2s side til at verken vinnere eller øvrige deltakere skal delta på fester i forbindelse med programmet, men det er selvsagt ønskelig at så mange som mulig har lyst og mulighet til å være til stede, avslutter Dahl.

LES OGSÅ: - Det har vært en stor forandring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer