Teaterregissøren Stein Winge var nominert til Emmy-pris i natt for sin rolle i filmen "Koselig med peis". Her med skuespillerdatteren Viktoria Winge. Foto: Stella Pictures
Teaterregissøren Stein Winge var nominert til Emmy-pris i natt for sin rolle i filmen "Koselig med peis". Her med skuespillerdatteren Viktoria Winge. Foto: Stella PicturesVis mer

Ingen pris til vårt norske Emmy-håp

- Jeg er jo ikke skuespiller en gang, sier Stein Winge om nominasjonen.

SEOGHØR.NO: Natt til mandag gikk den internasjonale Emmy-utdelingen av stabelen i New York. Her var den norske teaterregissøren Stein Winge (72) nominert til pris som beste skuespiller i en TV-serie for rollen i «Koselig med peis», som har den engelske tittelen «Norwegian cosy». 

- Stemningen er veldig bra, jeg har fått diplom og medalje allerede jeg, så jeg er fornøyd. Og jeg er jo ikke skuespiller en gang.  
 
- Det er noen som mener jeg har gode sjanser, men det tar jeg med knusende ro. Det blir en bonus, og helt ubegripelig surrealistisk, sa Winge til VG på telefon fra New York noen timer før utdelingen. 

Dessverre ble det ingen Emmy-statuett å bringe hjem til Norge denne gang. Tidligere år er det England som har dominert den internasjonale Emmy-vinnerlisten. Men i år var vinnerne i de ni kategoriene fordelt på seks land, og mens Argentina, Brasil og England fikk med seg to priser hver, vant Australia, Frankrike og Tyskland en. 

I 1990 spilte Winge i Pelle og Proffen-filmen «Døden på Oslo S», men det er som teaterregissør han er mest kjent, og han høstet blant annet stor suksess med «En lang dags ferd mot natt» i 2010 - hvor Liv Ullmann var en av skuespillerne. 


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Giftet seg etter fire måneder