Ingen Oscar til norske Hallvar

«Tuba Atlantic» vant ikke pris under søndagens Oscar-utdeling.

NOMINERT: Hallvar Witzø var nominert til Oscar for beste kortfilm for filmen «Tuba Atlantic», men må dessverre dra tomhendt hjem.  Foto: Scanpix
NOMINERT: Hallvar Witzø var nominert til Oscar for beste kortfilm for filmen «Tuba Atlantic», men må dessverre dra tomhendt hjem. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Søndag hadde Norge et eget vinner-håp under den prestisjefylte Oscar-utdelingen i Los Angeles. Norske Hallvar Witzø (27) var nominert til beste kortfilm for «Tuba Atlantic», men måtte til slutt se seg slått av den irske filmen «The Shore».

Filmen er en eksamensfilm fra filmskolen på Lillehammer og handler om 70-åringen Oskar som får vite at han skal dø om seks dager. Da haster det plutselig å få tak i broren han tidligere har kranglet med og som nå bor på andre siden av Atlanteren.

Gleden var stor da produsent Gudrun Austli fikk vite at filmen var nominert til Oscar.

- Det er helt vanvittig. Vi jubler og griner om hverandre, sa hun til VG.

«Tuba Atlantic» er en eksamensfilm fra filmskolen på Lillehammer og er, sammen med de andre nominerte kortfilmene, vist i et fire timers langt program på 200 kinoer i Nord-Amerika. Rundt 80 000 amerikanere skal ha sett den norske filmen.

Filmen har allerede vunnet prisen «Prix des médiathéques» på kortfilmfestivalen i Frankriket. Den gikk også til topps blant de internasjonale studentfilmene under ”Student Academy Awards” i Los Angeles i sommer.

Kortfilmen fikk også mye skryt av avisen LA Weekly.

«I en middels kategori går heder til Tuba Atlantic, den norske regissøren Hallvar Witzøs komedie om en maskingeværskytende, måkedrepende stabeis som har seks dager igjen å leve. Edvard Hægstads skarpe og melankolske opptreden hever filmen, og Tuba Atlantic rører ved død og forsoning på uventede måter.»
 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her er årets Oscar-nominerte!  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer