SAVNER NYE KJENDISER: Lite har forandret seg siden sist han var på scenen, mener Kristian Valen. Foto: SCANPIX
SAVNER NYE KJENDISER: Lite har forandret seg siden sist han var på scenen, mener Kristian Valen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ingen nye kjendiser i Norge

Kristian Valen (33) måtte legge om programmet på grunn av "kjendistørke".

SEHER.NO: I sitt nye show "Kristian Valen - raskere enn sitt eget beste" skal den norske komikeren også parodiere utenlandske kjendiser. Årsak: Kjendistørke i hjemlandet.

- Jeg har fått beskjed om at vi må fornye oss. Men det er jo ikke kommet noen nye kjendiser i Norge siden sist jeg var på scenen, det er jo de samme folkene som sitter i de samme posisjonene, sier Kristian Valen til TV 2-programmet "Fredag".

Dermed står han overfor en stor utfordring denne gangen, mener han selv.

- Den største oppgaven min nå blir å parodiere utenlandske kjendiser. Du må liksom over på programmer som "Chill" og Sonen for å finne nye, norske fjes - og for meg og stå på scenen å imitere noen derfra, det er jo liksom ikke så mange som vet hvem de er, sier han.

Valen benytter også sjansen til ymte frampå om at Niels Gunnar Lie ikke helt trives i rollen som programleder i "God morgen, Norge".

- Før var det de samme programlederne som hadde de samme plassene. Og nå så jeg Niels Gunnar Lie - som tidligere hadde nyhetene - på "God morgen, Norge". Til og med han selv så ut til å synes at dette var litt tidlig.

I 33-åringens nye show, som går på temaet om hvordan Norge og medie-Norge har blitt, får man også se ham harsellere med seg selv. Og årsaken er åpenbar...

- Vi må dessverre litt innom meg selv, ja. For når vi snakker om mediebildet, da kan jeg jo fortelle om den fatale natten da det var en som gikk berserk med tanks oppe i Nordmarka - og skjøt med bazooka eller noe, sier han ironisk om da politiet stormet hans leilighet i mai fjor.

- Jeg har lest om det, ja. Men i showet mitt får du sannheten om hva som egentlig skjedde. Jeg hadde ikke åpnet det våpenskapet på åtte år, og at jeg gjorde det den natten er vel det dummeste jeg har gjort, forteller han.

Til VG har Valen tidligere fortalt at han etter en tur på byen døset av hjemme. Plutselig gir hans avanserte alarm utslag, og Valen tror at det er noen i leiligheten. På monitoren ser han bevegelser i stua og på gjesterommet.

- Jeg finner nøkkelen til våpenskapet og tar ut det første våpenet jeg finner, som er en MP5. Det er så mørkt at jeg bare griper etter ammunisjon. Jeg tror jeg bare får lagt oppi ett eller to skudd, kanskje tre, men jeg har ikke peiling. Så roper jeg til vedkommende: "Jeg er bevæpnet, kom deg ut!".

Og:

- Det jeg gjør er at jeg retter våpenet til side og fyrer av et skudd i veggen for å gi beskjed om at dette ikke er et lekevåpen. Da forsvinner vedkommende ut, og jeg blir sittende lenge, sa Kristian Valen til avisen den gang.

Har du tips om Kristian Valen eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Valens USA-drøm i fare