Barack Obama:

«Ingen» la merke til at Obama brukte samme smoking i åtte år: - Ganske urettferdig

Michelle Obama røper godt bevart garderobehemmelighet. 

GJENBRUKSKONGE: Gjennom Barack Obamas åtte år lange presidentperiode har han, ved festlige anledninger, alltid brukt samme dressjakke, bukse, skjorte og sko. Foto: NTB Scanpix
GJENBRUKSKONGE: Gjennom Barack Obamas åtte år lange presidentperiode har han, ved festlige anledninger, alltid brukt samme dressjakke, bukse, skjorte og sko. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som mannlig president, eller statsleder for øvrig, må man pent finne seg i å «bo» i dressantrekk - året rundt.

Barack Obama (55) har naturlig nok kvittet seg sin korrekte presidentgarderobe etter at han forlot Det hvite hus, men som sittende president skiftet han trolig dress like ofte som vi bytter sokker.

Eller gjorde han egentlig det? Skal vi tro amerikanernes forrige førstedame, Michelle Obama (53), var ektemannen glad i gjenbruk - i alle fall når de skulle på fest.

Saken fortsetter under bildet.

«SAME PROCEDURE»: Michelle og Barack venter på den italienske presidenten utenfor Det hvite hus i 2016. Hun i nytt antrekk - han i samme «gamle». Foto: NTB Scanpix
«SAME PROCEDURE»: Michelle og Barack venter på den italienske presidenten utenfor Det hvite hus i 2016. Hun i nytt antrekk - han i samme «gamle». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Klar på ti minutter

Under et besøk på Apples årlige teknologikonferanse tidligere i uka, der 53-åringen holdt foredrag til publikum, røpet hun følgende om Barack Obamas dress-historikk:

- Mens alle ville ta bilder av skoene jeg hadde på meg, smykkene og armbåndene, har ingen bemerket at han alltid brukte samme smoking og sko gjennom åtte år.

SAMME DRESS, NY SLØYFE: Obama-paret avbildet i starten av første presidentperiode i 2009. Foto: NTB Scanpix
SAMME DRESS, NY SLØYFE: Obama-paret avbildet i starten av første presidentperiode i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge kjendisnettstedet E!, som har gjengitt deler av foredraget, påpeker Obama at ektemannen, i motsetning til henne, har hatt det enkelt.

- Det er det som er urettferdig. Uansett hva vi skulle, tok han på seg det samme, og bar den med stolthet. Han var klar på ti minutter, meddeler hun.

Mote-skryt

Selv har Michelle Obama fått mye skryt for sin elegante presidentfrue-stil opp gjennom åra. Deriblant av motebransjens mor, Vogue-redaktør Anna Vintour, som tidligere har sagt at Michelle har «forandret hvordan amerikanske kvinner ser på mote», fordi hun er flink til å blande billig og dyrt.

53-åringen fikk for øvrig mye oppmerksomhet for sitt valg av antrekk under møtet med sin arvtaker, nåværende førstedame Melania Trump (47), like etter Donald Trumps valgseier i fjor høst.

Flere mente nemlig at Michelles lilla-oransje kjole hadde skjult symbolikk, og at fargen kunne forbindes med alt fra sorg til håp.

Obama-ekteparet har som nevnt fått en mer avslappet stil de siste månedene. Til tross for at det er ganske vanlig at tidligere presidenter begynner å gå med noe annet enn dress etter endt presidentperiode, gikk enkelte medier av skaftet da Obama dukket opp på gata i Washington i mars - iført skinnjakke og enkle jeans.

- En avslappet mann

- Møt laid-back Barack! Obama lanserer sin nye, nedtonede garderobe. Nå har han vinket farvel til de tettsittende dressene i Det hvite hus, skrev britiske Daily Mail.

- Antrekket viser en avslappet mann uten vekten av verden på sine skuldre. Hva blir det neste han har på seg? Kanskje en joggedress, spekulerer Vanity Fair, som også roste Michelle Obama opp i skyene for sitt tilbakelente, helsvarte antrekk.

Barack Obama gjorde sin første, offentlige opptreden etter presidentskapet i april, da han deltok i et panel med unge ledere på universitetet i hjembyen Chicago.

TØRKET TÅRER: Barack Obama måtte tørke tårer da han på kortfattet vis takket kona Michelle. VIDEO: CNN Vis mer

Der røpet han blant annet at hans første jobb i tida framover vil være å hjelpe den neste generasjonen til å bli aktive i politikken.

- Det er en grunn for at jeg alltid er optimistisk, selv når ting ikke alltid går min vei, og det er på grunn av unge folk som dette, sa Obama og viste til de unge voksne i panelet, skriver The Independent.

LES OGSÅ: Blir i Sverige med familien