KONGENE PÅ HAUGEN: David Beckham reiste tidligere i år på guttetur til yanomami-indianerne dypt inne Brasils regnskog - som vår egen kong Harald selv gjorde i fjor vår. Foto: Rainforest Foundation Norway / ISA Brazil / Faksimile YouTube
KONGENE PÅ HAUGEN: David Beckham reiste tidligere i år på guttetur til yanomami-indianerne dypt inne Brasils regnskog - som vår egen kong Harald selv gjorde i fjor vår. Foto: Rainforest Foundation Norway / ISA Brazil / Faksimile YouTube Vis mer

Ingen kjente igjen fotballkongen

- Dette er første gang jeg har vært nødt til å forklare fotball til noen andre enn Victoria, spøkte Beckham, som gjorde som vår egen kong Harald.

SEOGHØR.NO: Neste uke går startskuddet for VM i Brasil, og i forbindelse med fotballfesten er den tidligere fotballproffen David Beckham (39) aktuell med BBC-dokumentaren «Into The Unknown».

I filmen blir vi med firebarnsfaren på guttetur nettopp til Brasil, og et av stoppene for kameratgjengen fra England er Amazonas hvor de besøker yanomami-indianerne dypt inne i Brasils jungel.

Denne uken slapp kanalen den første traileren fra dokumentaren, som blant annet viser David Beckham sammen med kona Victoria Beckham (40) og eldstesønnen Brooklyn (15). Han forklarer de to, ved hjelp av et kart, hvor han og kameratene skal reise.

FORKLARER: I traileren viser David Beckham kona Victoria hvor han skal på guttetur. Foto: Youtube
FORKLARER: I traileren viser David Beckham kona Victoria hvor han skal på guttetur. Foto: Youtube Vis mer

Se David Beckham snakke om BBC-dokumentaren i videoen under:

Fotballkongen Beckham gjør dermed som vår egen kong Harald (77), som i fjor vår reiste sammen med sin kameratgjeng til Amazonas, hvor han besøkte den samme indianerstammen.

Ifølge HelloMagazine møtte David Beckham indianerstammens talsperson Davi Kopenawa, som også kong Harald ble kjent med under sitt Brasil-opphold.

I KONG HARALDS FOTSPOR: David Beckham møtte yanomami-indianernes talsmann Daví Kopenawa, som også vår egen kong Harald møtte da han besøkte Amazonas i fjor vår. Foto: Rainforest Foundation Norway / ISA Brazil
I KONG HARALDS FOTSPOR: David Beckham møtte yanomami-indianernes talsmann Daví Kopenawa, som også vår egen kong Harald møtte da han besøkte Amazonas i fjor vår. Foto: Rainforest Foundation Norway / ISA Brazil Vis mer

Giftig frosk fulgte etter Beckham

I et intervju med Michael Palin (71), som er publisert på YouTube i forbindelse med dokumentaren, forteller Beckham at dem han møtte i jungelen ikke ante hvem han var - eller hadde kunnskap om fotball:

- Dette er første gang jeg har vært nødt til å forklare fotball til noen andre enn Victoria.

Til tross for at Beckham har rykte på seg for å være både tøff og modig, fikk kjekkasen et ublidt møte med en av Amazonas mange amfibier.

En giftig frosk fulgte nemlig etter Beckham inn i teltet:

- Jeg er ikke fan av frosker! Den var knalloransje, og jeg fikk beskjed om at den var ganske farlig. Det gjorde meg nervøs.

Se trailer til dokumentaren under:

Dokumentaren sendes under fotball-VM, som varer fra 12. juni til 13. juli.

LES OGSÅ: Nordmenn vil stoppe Beckhams drøm