Ingen Kim - mye kos

Søndagen har rett og slett ikke vært den samme uten...

SVIMLENDE 1.309.000 SEERE så den dramatiske avslutningen på «Himmelblå» i mars 2009. Siden den gang har alt handlet om hva som virkelig skjedde med rollefiguren Kim, og forventningen var at man skulle få noen nye svar på det når den nye sesongen begynte søndag.

OVERRASKELSEN VAR NOK derfor stor da det viste seg at tredje sesong starter et og et halvt år etter forsvinningen. Dermed glemmer man fort Kim.

DET GENIALE MED dette grepet er at man effektivt roer ned serien igjen, og får den tilbake til den stemningsfulle tilværelsen på Ylvingen. Og man får nok tidsnok flere svar på Kims forsvinning, uten at det trenger å prege hele den tredje sesongen. Det er nemlig en av styrkene ved «Himmelblå» at det er mange små dramaer, og ikke ett stort, som preger livet på øya.

DET ER IKKE LETT å sette fingeren på hvorfor «Himmelblå» treffer så bra. Det skjer ikke spesielt mye, og det hele går i veldig rolig og avslappet tempo. Men det er nok kanskje nettopp det som treffer nordmenn så bra. De vakre bildene fra Ylvingen er perfekt søndags-tv og en deilig avslutning på helga.

SKUESPILLERNE ER mesterlige og klarer kunststykket å ikke overspille til tross for karakterens åpenbart kuriøse sider, og humoren ligger som oftest i hvordan replikkene leveres, og ikke i selve replikkene.

Ingen spiller snurt og furt som Line Verndal, og ingen leverer tørr humor som Halvard Holmen. Og «Himmelblå» er så helstøpt som det går an å få det i alt fra skuespillere og manus, til regi og bilder. Søndagen er rett og slett ikke den samme uten...

«Himmelblå» går på NRK 1 søndager kl 20.10. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: Over grensen flaut og pinlig
LES OGSÅ: Vilt tankevekkende tv
LES OGSÅ:
En programleder unna sekser'n
LES OGSÅ: - Det er bare jævla kjedelig!
LES OGSÅ:
Det er én ting som ikke kler henne...
LES OGSÅ: Bare Karlsen brøler av latter
LES OGSÅ: Heia Tufte! Heia Tufte!
LES OGSÅ:
Som seer føler man seg snytt
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2