- Ingen kan erstatte Wenche

Slik husker norske kjendiser Wenche Foss.

I SORG: - Man blir aldri forberedt på døden, sa Wenche Foss' sønn, Oslo-ordfører Fabian Stang etter at moren hadde gitt seg selv kun noen uker igjen å leve i desember. Foto: Stella Pictures
I SORG: - Man blir aldri forberedt på døden, sa Wenche Foss' sønn, Oslo-ordfører Fabian Stang etter at moren hadde gitt seg selv kun noen uker igjen å leve i desember. Foto: Stella Pictures Vis mer
Saken oppdateres fortløpende.

SEHER.NO: Agnete G. Haaland, leder i  Norsk Skuespillerforbund: - Hun var den største. Hun var en fantastisk skuespiller og en ekte diva - helt uerstattelig. Wenche Foss var et forbilde som skuespiller. Folk flest vil kanskje huske hennes humoristiske sider, men personlig setter jeg hennes mange fremragende dramatiske roller høyest. Hun har blant annet gjort mange sterke Ibsen-tolkninger. Som menneske var hun alltid festlig og sjenerøs, sier hun til Seher.no.

Lise Fjeldstad, skuespillerkollega: - Det er forferdelig trist. Ingen kan erstatte Wenche. Hun var et uerstattelig menneske i ordets viktigste forstand. Hun strålte, og strålte også på oss andre så vi følte oss bedre, forteller Fjeldstad til Seher.no.
          
-  Hun var ufattelig moro å jobbe sammen med.  Jeg husker henne godt som Marilyn Monroe, og for hennes mange morsomme roller på teateret. Hun var ikke redd for å være stygg, og var ikke redd for å strippe seg ned og vise seg usminket. Hun var ikke jålete, sier hun til Seher.no.

-  Jeg er veldig lei meg, og hun var et stort forbilde. Hun snakket de svakes kamp, og var en av de første som våget å snakke om både psykisk tilbakestående og kreft. Hun var en foregangskvinne.

- Jeg ringte henne sist for 14 dager siden, og hun var klar og fulgte med på alt. Hun hadde åtte radioer rundt i huset, og var oppdatert på nyheter.

Elsa Lystad, venninne og skuespiller: - Huff, jeg tenkte på henne og snakket om henne senest i går, sier Lystad til Seher.no om nyheten om Foss' bortgang.

Fabian Stang, sønn og Oslo-ordfører:
Man blir aldri forberedt på døden, uansett hvor mye man snakker om den. Den er endelig når den kommer, det er det eneste som er sikkert i livet.

- Jeg tror det er greit å ha et åpent forhold til døden, men jeg er opptatt av at man ikke skal bruke for mye tid på det, så det overskygger gleden ved å leve i dag. Det å leve i dag og glede seg over det er det viktigste, sa Fabian Stang om tanken på morens bortgang i desember.

Hans-Tore Bjerkaas, kringkastingssjef i NRK:
- Wenche Foss er en av de største skuespillere i NRKs historie. Hun hadde en unik sjangerbredde, og ble populær og folkekjær fordi hun var en person som ga av seg selv.

Flere norske kjendiser sørger også over den avdøde divaen på Twitter:

Bjørn Eidsvåg, artist: - Wenche Foss har i aller høyeste grad vært med på å finpusse det norske folks estetikk og å smi vår sosiale samvittighet, skriver han på Twitter.

Lillebjørn Nilsen, artisten: - Siste teppefall og tom scene. Det er vanskelig ikke å klappe, Wenche!

Ingrid Olava, artist: - Et sted sitter Liz Taylor og Wenche Foss og drikker champagne og ser utover havet. Divas never die.

Jan Thomas Mørch Husby, stylist: - Jeg er trist og kommer til å savne Wenche. Hun var en venn og noen jeg så opp til. Takk for alt kjære engel.

Lene Alexandra Øien, artist: - Utrolig trist at Wenche Foss har forlatt oss. Hun var en stor inspirasjon. Jeg sørger...

Pia Haraldsen, programleder: - RIP Wenche Foss

Saken oppdateres.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Wenche Foss er død[obj:media:9267]