- Ingen i USA vet at jeg er her

Men den amerikanske countrylegenden Bobby Bare er forberedt på negative reaksjoner fra fansen.

HEMMELIG: Den amerikanske countrylegenden Bobby Bare deltar i lørdagens MGP-finale sammen med Petter Øien, men har holdt musikk-konkurransen hemmelig for sine amerikanske fans. Foto: Anders Myhren/ Seoghør.no
HEMMELIG: Den amerikanske countrylegenden Bobby Bare deltar i lørdagens MGP-finale sammen med Petter Øien, men har holdt musikk-konkurransen hemmelig for sine amerikanske fans. Foto: Anders Myhren/ Seoghør.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den amerikanske country-legenden Bobby Bare (76) er den eldste MGP-deltageren gjennom tidene, med sin duett «Things Change» med Petter Øien.

Forrige helg stakk country-duoen av med seieren under siste delfinale av MGP i Florø, og Bobby Bare viser at han fortsatt har evnen til å ta publikum med storm - 50 år etter at han slo gjennom i USA med låta «Shame on Me» i 1962.

Med 60 millioner solgte album, fordelt på 40 plater, har Grammy-vinneren er solid fanskare både i USA og resten av verden.

Mange nordmenn reagerte med forundring over at den 76-årige legenden skulle delta i MGP-sirkuset her hjemme. I USA, derimot, er det få som har fått med seg at countrystjernen deltar i Norges største musikk-konkurranse.

- De har ikke kommet med noen reaksjoner ennå. De vet det mest sannsynlig ikke. Jeg har befunnet meg på en innsjø i Florida siden nyttårsaften og fisket. Jeg kom rett derfra og til Norge, og drar rett tilbake til innsjøen når jeg er ferdig her. Ingen vet hvor jeg er, men jeg er sikker på at de har fått det med seg på internett nå, sier Bobby Bare til Seoghør.no.

Oddssetterne hos bettingselskapene Betsson og Nordicbet har Bobby Bare og Petter Øien som klare andreplasser i MGP-finalen, kun slått av det mye omtalte bandet Plumbo.

Dersom country-duoen går helt til topps i finalen, vil de representere Norge i Eurovision-finalen i Aserbadsjan i slutten av mai. Årets verstland befinner seg i nærheten av Iran og Irak, et område av verden som er sterkt fryktet av mange konservative amerikanere.

Bobby Bare er derfor forberedt på at hans amerikanske fans vil komme med reaksjoner dersom han representerer Norge i Aserbadsjan.

- Det er mulig, men det plager meg ikke i det hele tatt. Det er ikke noe problem. Alt jeg vil er å vinne, og ta seieren hjem til Norge. Det er virkelig en stor ære, sier countrylegenden til Seoghør.no, og spøker med at han er urolig med tanke på å reise til Baku.
 
- Jeg er redd. Nei, egentlig ikke. Jeg er sikker på at alt vil gå bra. Man må alltid tenke postivt.Jeg er sikker på at de har et godt sikkerhetsapparat, men først må vi vinne på lørdag. Jeg oppfordrer alle country-fans til å støtte oss. Vår country er ekte vare, sier Bobby Bare til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: De andre finalistene er sjanseløse

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer