«Sommerhytta»:

Ingen hytter solgt - dette sier deltakerne

Ingen av årets «Sommerhytta»-hytter er solgt. - Synd, sier en av deltakerne.

MANGLER KJØPERE: Budene på årets «Sommerhytta»-hytter har uteblitt. Foto: Espen Solli/TV 2
MANGLER KJØPERE: Budene på årets «Sommerhytta»-hytter har uteblitt. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Mandag kunne Børsen avsløre at ingen av årets «Sommerhytta»-hytter er solgt, til tross for stor interesse rundt visningene.

- Vi var veldig optimistiske i starten. Da vi la ut hyttene for salg i juni, trodde jeg at vi skulle selge dem superraskt, fortalte daglig leder ved Mjøsli Hytter og Naturpark, Tormod Tvinnereim, til Børsen.

To måneder seinere står han fortsatt uten kjøpere, til tross for en interesseliste på 250 navn i forkant av sommerferien.

- Det er synd

Årets vinnerhytte var det Kurt og Veronica Rasmussen som sto bak, og som derfor nå står som eiere for. De resterende hyttene ble bygd av tvillingsøstrene Trine og Trude Rishaug Lium, venneparet Christine Kirkhorn og Adrian Middelthon, og andreplassinnehaverne Anna Rosenlund Skretteberg og Jone Engemoen Hansen.

FRI OG FRANK: Trine Rishaug Lium og Trude Rishaug Lium kjent som tvillingene fra «Sommerhytta» nyter singellivet, og røper hvilke TV-konsepter de kunne tenke seg å være med på. Video: Rød løper / Reporter: Sofie Losen / Kamera: Kristian Ridder-Nielsen / Klipp: Christian Fjermeros Vis mer

Nå, to måneder etter de tre fritidsboligene ble lagt ut for salg, er det fortsatt ingen kjøpere. Det kommer litt overraskende på Trude.

- Ja, jeg trodde de skulle bli solgt ganske fort egentlig. Jeg fikk inntrykk av det, så det er litt kjedelig.

Også tvillingsøster Trine hadde håpet på et annet utfall.

- Det er synd at de ikke er solgt selvfølgelig, jeg håper jo de blir det, sier hun. Det er et flott område, og alle hyttene er superfine. Vi har virkelig lagt sjela vår i arbeidet.

Jone mener coronasituasjonen kan være en mulig årsak, mens Trude tror også det at overetasjen ikke har vært ferdigstilt kan ha satt en stopper i salgsprosessen. Hun blir derfor glad for å høre at Mjøsli Hytter investerer 250 000 kroner i nettopp dette arbeidet.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer

- Da blir hytta mer gjennomført, og 100 prosent ferdig. Så det tror jeg er veldig lurt og vil bidra til å gjøre salgsprosessen enklere.

Eiendomsmegleren Christine kommer også med sin analyse.

- Jeg er ikke kjent på Mjøsli om området rundt, men det meste blir solgt til slutt så lenge det er en pris folk er villige til å gi, skriver hun i en SMS til Dagbladet, og fortsetter:

- Det er ikke godt å si hvilken hytte som blir solgt først, men jeg holder en knapp på Trine og Trude sin da den har flott utsikt og en lavere prisantydning enn Anna og Jone sin.

Savner hytta

Å kjøpe en hytte er ikke bare bare, og det er en ganske stor investering for folk flest. Prisene på «Sommerhytta»-hyttene ligger for eksempel på mellom 3,5 millioner og 4,10 millioner - der Anna og Jones arbeid har ført til den høyeste verdien.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh er tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

Deltakerne har lagt ned mye arbeid og kjærlighet i hver sin hytte, men ingen av dem endte ikke opp med å kjøpe hytta da de ble lagt ut for salg.

Det er vel heller få par i tjueårene som er hytteeiere, og Jone forteller at han og samboeren heller aldri vurderte det.

- Det har vi ikke råd til, fastslår han.

- Nei, det blir for dyrt for meg. Det er for mye penger, som vi prioAriterer på andre ting, forteller Trine.

Trude på sin side har ikke lagt vekk drømmen om sommerhytta helt enda.

- Jeg hørte at det var veldig mange nysgjerrige folk på visningene, folk som ville se hyttene fra TV-en. Og det skjønner jeg fordi det er veldig hyggelig der og hytta er kjempefin, forteller hun og legger til:

KJÆRESTER? Adrian og Christine i «Sommerhytta» snakker om at de andre tror at de er kjærester. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg savner den. Jeg vil vinne i lotto så jeg kan kjøpe hytta, eller så tar jeg gjerne en spleis, ler hun spøkefullt, og refererer til spleisen som ble opprettet for Anna og Jone etter de tapte i finalen.

LES OGSÅ: Slik går det med «Sommerhytta»-paret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer