- Ingen har tenkt på meg

Kari Storækre raser etter videoovervåkningsavsløringene i Treholt-saken.

OVERVÅKET: Mandag denne uken avslørte Lund-kommisjonen i en pressemelding at de var kjent med videoovervåkningen av Arne Treholt. Foto: STELLA PICTURES
OVERVÅKET: Mandag denne uken avslørte Lund-kommisjonen i en pressemelding at de var kjent med videoovervåkningen av Arne Treholt. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
SEHER.NO:  Etter å ha holdt seg taus om etterforskningen og landssvik-dommen mot hennes eks-mann Arne Treholt (68) i mange år, tok Kari Storækre (60) bladet fra munnen i forrige uke.

Blant annet sa den tidligere programlederen, med karriere fra både NRK og svensk tv, til Dagbladet i forrige uke at hun reagerer sterkt på tidligere POT-etterforsker Leif Karsten Hansens uttalelser i VG om at politiet 17. mai 1983 skal ha gjennomsøkt Treholts leilighet, mens han så på barnetoget utenfor Slottet i Oslo.

- Det er løgn. Arne Treholt så aldri på barnetoget fra Slottsplassen. Den 17. mai 1983 var han med meg og vår sønn til Høvik i Bærum, der vi alltid feiret 17. mai. Jeg finner meg ikke i disse løgnene lenger. Derfor forteller jeg dette nå, sa hun.


Nå har det imidlertid dukket opp nye avsløringer som får Storækre til å rase. 

Hun forteller til Dagbladet at hun etter arrestasjonen av eksmannen i 1984 fikk vite at hun og resten av familien hadde blitt avlyttet og overvåket. Det hun aldri visste var at hun i tillegg hadde blitt videoovervåket mens paret bodde i Oscarsgate i Oslo.

Storækre sier til avisen at hun nå har en følelse av at «alle» visste om videoovervåkningen, bortsett fra henne. Hun reagerer på at medlemmene i Lund-kommisjonen har visst om overvåkningen i mange år, uten å si fra til henne.

- Det nye nå er at jeg har blitt videofilmet 24 timer i døgnet i 18 måneder. Her har for eksempel medlemmene i Lund-kommisjonen sittet og visst om dette i så lang tid. Men ingen har tenkt på meg. Jeg er ikke spiondømt. Jeg har aldri gjort noe galt, sier hun til Dagbladet.

Det var mandag denne uken at  Lund-kommisjonen avslørte i en pressemelding at de var kjent med videoovervåkningen av Treholt. Dette omtalte de aldri i sin Lund-rapport, som ble forelagt Stortinget i 1996. 

Ifølge Dagbladet begrunner de det med at spionsaker var perifert i forhold til deres primære oppgave den gangen, men at de nå bestemte seg for å informere partene i saken. Storækre skal ikke ha blitt varslet på forhånd, og fikk vite om videoovervåkningen gjennom media.
 
- Jeg kan ikke fatte at de ikke har tatt hensyn til meg i denne situasjonen. Jeg burde ha fått vite. Man kan jo bare tenke seg hvordan det føles å ha blitt videoovervåket hele tiden, sier hun.

Harald Stabell, advokaten til Arne Treholt, mener at, dersom videoovervåkningen har vært ulovlig, så kan det gi grunnlag for å kunne kreve oppreisning for det familien har vært utsatt for.

Hverken formannen i kommisjonen, Ketil Lund, eller medlemmene Regine Ramm Bjerke, som sendte ut pressemeldingen mandag, eller Berge Furre, som har uttalt seg tidligere i saken, har svart på Dagbladets henvendelser.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: - Jeg finner meg ikke i disse løgnene