Ingen har gitt mer til Barnekreft­foreningens Facebook-utfordring enn Alan Walker

Facebook-innlegg tok fullstendig av. 

DONERER OVER 250 000: Bergensartisten Alan Walker kastet seg på Barnekreftforeningens Facebook-utfordring. Det tok fullstendig av. Foto: NTB Scanpix
DONERER OVER 250 000: Bergensartisten Alan Walker kastet seg på Barnekreftforeningens Facebook-utfordring. Det tok fullstendig av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med mange andre før ham, kastet musikkprodusent og artist Alan Walker (19) seg på Facebook-utfordringen med kronerulling for Barnekreftforeningen i helga.

Innsamlingsaksjonen fungerer som et kjedebrev på Facebook, og baserer seg på innleggets aktivitet.

Jo flere kommentarer, delinger og likerlikk man får, jo større blir summen man kan donere til Barnekreftforeningen. Aksjonen ble ifølge TV 2 startet av Sarpsborg-kvinnen Jessica Larsen (41).

- Ydmyk og takknemlig

24 timer etter at Walker tok utfordringen lørdag kveld, har han fått over 24 000 kommentarer og 62 000 likerklikk.

Ifølge VG betyr det at bergensartisten kommer til å donere 254 204 kroner til Barnekreftforeningen. Det er det største bidraget til nå.

«Sammen har vi hjulpet barn som er rammet av denne forferdelige sykdommen. Er ydmyk og takknemlig for engasjementet dere alle viser. Tusen takk for alle klikk og bidrag», skriver Walker på sin Facebook-side.

Walkers manager, Gunnar Greve, bekrefter overfor Dagbladet at Walker kommer til å donere den nevnte summen til Barnekreftforeningen. Utover det har han ingen kommentar.

POPULÆR: Alan Walker (i midten) under en konsert i Stockholm. Foto: Izabelle Nordfjell / NTB Scanpix
POPULÆR: Alan Walker (i midten) under en konsert i Stockholm. Foto: Izabelle Nordfjell / NTB Scanpix Vis mer

Målløs

Kommunikasjonsrådgiver i Barnekreftforeningen, Anja Haug Tronrud, er målløs.

- Vi er utrolig takknemlige for at han ønsker å delta, og er i gledessjokk. Dette er det største bidraget så langt fra en enkeltperson, og det er over all forventning, sier hun til Dagbladet.

Siden kronerullingen startet, i midten av februar, har Barnekreftforeningen fått inn over åtte millioner kroner fra givere. De siste dagene har det tatt fullstendig av, forteller Haug Trondrud.

- Det har kommet inn over én million i døgnet, som er helt vilt. Jeg har egentlig ikke ord for hvor takknemlige vi er overfor alle som har valgt vår viktige sak. Vi trenger absolutt mer penger til blant annet forskning, sier hun.

- Tror du Alan Walkers engasjement vil bidra til at andre kjendiser følger etter?

- Det er vanskelig å si, men folk med mange følgere får jo som regel mer oppmerksomhet. Vi er takknemlige for alt vi får uansett, og det blir spennende å se hvor dette ender, sier hun.

Alan Walker ble for alvor et kjent navn i musikkindustriden med låta «Faded» i 2015. Karrieren har skutt ytterligere fart med låter som «Alone» og «Sing Me to Sleep», som ble streamet flere millioner ganger på Spotify den første uka.

Walker har også slått seg opp i utlandet, og holder konserter over hele verden. Bergenseren hentet hjem sin første Spellemann-pris tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer