Ingen grunn til begeistring

Hvorfor er han ikke like fæl mot seg selv?

DET VAR EN GANG Otto Jespersen hadde brodd, var nyskapende og hysterisk morsom. Det ser dessverre ut til at vi må si snipp, snapp, snute til den perioden i hans liv.

ONSDAG INVITERTE OTTO seerne med «hjem» til seg selv, og viser fram livet som småbarnspappa i en alder av 55 år. Det kunne selvsagt blitt riktig så fornøyelig, men ender dessverre opp i en grøt av «Curb your enthusiasm», repriser på «Rikets røst» og «O.J. – en utstrakt hånd», og en liten dæsj Monty Python.

«Curb your enthusiasm»-innflytelsen er der ved at Otto tilsynelatende viser fram sitt eget liv, selv om kona Ingrid Lorentzen spilles av Anne Ryg, og babyen Alva også spilles av en annen unge. Samtidig stikker personer som Thomas Giertsen og Nils Ole Oftebro innom. Så langt helt greit, og hadde man holdt seg til «Otto helt privat»-konseptet, hadde nok totalinntrykket også vært bedre.

MEN HER PØSES det på med gjengangerfigurer som uføretrygdede «Birger», og etter hver «Tårnfrid», i tillegg til noen nye figurer.

Problemet er bare at disse figurene ikke har noen naturlig plass i handlingen eller i Ottos liv. De blir bare plutselig satt inn som sketsjer midt i handlingen, og med så dårlige overganger at man begynner å lure på hva de gjør der. Og når man får en merkelig Monty Python-aktig sekvens fra slottet inn i miksen, mister man helt oversikten over hva dette egentlig skulle være for noe.

DET STØRSTE PROBLEMET er likevel at Otto ikke makter å bruke den samme ironien og fandeninvolskheten med seg selv, som han har utsatt andre for opp gjennom årene. Og dermed virker han langt mer tannløs og mindre morsom enn vanlig. For denne mannen er på sitt beste, når han er på sitt slemmeste. Som koselig er han bare tam.

PARADOKSALT NOK er det beste med «Otto helt privat» Ingar Helge Gimle. Han er fenomenal som støttekontakt for den psykisk utviklingshemmet topplederen, som er en av Ottos nye - og mindre vellykkede figurer.

HELHETSINNTRYKKET AV første episode med «Otto helt privat», gir som den norske tittelen på «Curb your enthusiasm»: Ingen grunn til begeistring.

«Otto helt privat» går på TV 2 onsdag kl 21.40. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: Så pinlig at man får fylleangst når man skrur av TV'n
LES OGSÅ: Ingen Kim - mye kos
LES OGSÅ: Over grensen flaut og pinlig
LES OGSÅ: Vilt tankevekkende tv
LES OGSÅ:
En programleder unna sekser'n
LES OGSÅ: - Det er bare jævla kjedelig!
LES OGSÅ:
Det er én ting som ikke kler henne...
LES OGSÅ: Bare Karlsen brøler av latter
LES OGSÅ: Heia Tufte! Heia Tufte!
LES OGSÅ:
Som seer føler man seg snytt
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2