«Ingen grenser»-Birgit sa nei til trygd

- Jeg er lam i beina, men jeg er ikke lam i hodet.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: «Ingen grenser»-deltakeren Birgit Røkkum Skarstein (22) fikk livet snudd på hodet da hun etter en feiloperasjon ble lam.

Men sjokket ble ikke mindre da Levanger-jenta tok kontakt med NAV for å få informasjon om hvordan hun kunne komme tilbake til studenttilværelsen fortest mulig.

Til Dagbladet sier Skarstein at hun ble fortalt at hun ble anbefalt uføretrygd fordi det ikke var noe poeng for henne å studere videre.

- De sa jeg var så handikappet at jeg ikke trengte mer utdannelse, og like gjerne kunne melde meg ufør. Dette vitner om en holdning som ikke anerkjenner de ressursene jeg har, selv om beina ikke virker lenger.

- Jeg er lam i beina, men jeg er ikke lam i hodet, sier hun til avisen.

Skarstein takket nei til forslaget og  studerer for tiden statsvitenskap og jobber med studentvelferd.

- Jeg tror jeg har mye å bidra med. Jeg mener det er viktig at folk som ikke føler seg inkludert får en medbestemmelsesrett. Det har vært viktig for meg identifisere min egen deltakelse, sier hun til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Vennen fant handikappete barn i en bod

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer